Türkiye’de Enteresan Şeyler Oluyor

Kısa süre önce açılan MÜSİAD binasını ziyaret eden AK Parti Milletvekili Özel, gündemi değerlendirdi ve iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 18:11
Türkiye’de Enteresan Şeyler Oluyor

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel MÜSİAD Isparta şubesinin davetlisi olarak katıldığı dost meclisi toplantısında gündemi değerlendirdi. MÜSİAD Isparta şube başkanı Selim Mustafa Özkutlu ve dernek yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Özel, Isparta’da böyle bir dernek kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek başkanı Özkutlu, MÜSİAD hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra davetlerini kırmayarak seçim arefesinde zaman ayırıp kendilerini ziyaret etmesinden ötürü Özel’e teşekkür etti. ‘Ankara’dan Isparta nasıl görünüyor, Ankara’da özellikle 17 Aralık’tan sonra nasıl bir tablo var?’ şeklinde soru yönelten Özkutlu sözü Milletvekili Özel’e bıraktı.

ISPARTA AĞALIK DÖNEMİNDEN YENİ ÇIKTI
Milletvekili Recep Özel ‘Bir ilde güçlü sanayici iş adamları varsa o il her alanda mutlaka başarılı olur. Yıllardır Isparta neden sanayileşmedi diye sorar dururuz. Bakın MÜSİAD gibi önemli bir sivil toplum örgütü bile burada daha yeni kuruluyor. Demek ki biz sanayileşmeye henüz hazır değilmişiz ki bu tür oluşumlar bile yeni yeni başlamış. Isparta ağalık döneminden demokratik sisteme yeni geçiyor. Bizler Ispartalı olarak aynı masa etrafında oturup fikirlerimizi paylaşamadık. En büyük eksikliğimizde sanırım bu olsa gerek’ dedi.

TÜRKİYE’DE ENTERASAN ŞEYLER OLUYOR
Milletvekili Recep Özel son yıllarda ülkede meydana gelen olayların aslında yeni bir şey olmadığını, AK Parti kurulduğu günden bu yana bu olayların devam ettiğini işaret ederek şöyle konuştu:

“ Bizden önce öyle bir sistem oluşturulmuş ki askeri, yargı, karteller, siyasetçiye bir alan çizmiş. İktidara gelen hükümetler bu alanın dışına çıkmadıkça ülkede egemen olan güçler sesini çıkarmamış. Hatırlarsanız 2008 yılında iktidar olan AK Parti hakkında bir kapatma davası açıldı. Bir oyla kapatılmaktan kurtulduk. Bu dünya tarihinde görülmemiş bir olaydır

YARGI EN BÜYÜK ERK
Türkiye’de yasama , yürütme, yargı güçlerinden söz ederiz. Bu üç unsur eşit güce sahip olması ve dengeleri koruması gereken unsurlardır. Ama gelin görün ki bana göre Türkiye’de yargı en büyük erk olarak ön plana çıkmış. Şimdi nasıl diyeceksiniz? Size bir örnek vereyim. Diyelim ben dokunulmazlık hakkına sahip olan Milletvekili olarak burada birinize hakaret etsem benimle ilgili rahatça hakaret davası açabilirsiniz. Gelin görün ki mahkemede bir hakim ya da savcı aynı şeyi yapsa onun hakkında tazminat davası dahi açmak için yargıtayın izin vermesi gerekiyor. Bazı olaylardan dolayı bir sürü insan çeşitli suçlamalarla hapise atıldı. Yedi yıldır süren ve halen yargıtaya temyize gönderilmek için kararın yazılması bekleniyor. Hadi diyelim bu insanlar hakkında Yargıtay cezayı onamadı o zaman ne olacak? Masumiyet karanise diye bir hak var yargı bu hakkı bir şekilde oyalayarak gasp ediyor. Şimdi Silivri cezaevinde tutuklu bulunan insanların bir çoğu salıverildi. Önümüzdeki günlerde haklarında verilecek karardan sonra belki yeniden cezaevine dönecekler ama hiçbir yargılama bu kadar uzun sürmemeli. Türkiye Avrupa İnsan Hakları mahkemesine bu aksaklıklardan ötürü çok tazminat ödüyor” dedi

KIZ EVLERİNDE AŞIRI BASKI VAR
Milletvekili Özel bir soru üzerine Gülen Cemaatiyle Hükümet arasındaki yaşanan son olaylara değinerek ‘ arkadaşlar halkın bilmediği çok şeyler var. Biliyorsunuz biz daha önce AK Parti olarak ........... otelinde bir araya geliyorduk. Oraya eşlerimiz ve çocuklarımız ile gittiğimiz oluyordu. İnanırmısınız tüm odalara kamera yerleştirmişler. Varın ötesini siz düşünün. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç hani bazen Başbakan’ın bildiklerini siz bilseniz diyor ya işte bu daha bir kısmı. Başbakan iyi tahammül ediyor. Isparta’da tespit ettiğimiz cemaate ait 574 kız evi var. Geçen gün partiye bu evlerde kalan bazı kızlarımız geldi. Resmen ağlıyorlardı her gün kendilerine istemedikleri halde beddua ettirildiğini, baskı yapıldığını anlattılar. Şimdi o kızlarımız için yurt ayarlamaya çalışıyoruz. Olay bu kadar vahim noktalara geldi. Tabi biz bunları söylerken şunu da belirtmede fayda görüyorum cemaatin hepsi böyledir demiyoruz zamanında bizde gittik. Bu bazı uç adamların yani imam dedikleri kişilerin yaptıklarıdır” şeklinde bilgi verdi.

MÜSİAD’a üye olan Yalvaç’lı iş adamları Satılmış Kaya, Ali Yüncü, Celalettin Gültekin, Ender Erhan Erol da toplantıda hazır bulundu. Toplantı Erol’a Milletvekili Özel’in MÜSİAD rozeti takması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum