Türkiye'de Şehit Mi Kalmadı?

AK Parti ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri arasında şehit tartışması yaşandı... İşte o tartışma...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2014 12:27
Türkiye'de Şehit Mi Kalmadı?

Aralık ayı belediye meclis toplantıları dün yapılan oturumla başladı. Belediye Meclis toplantısında yoklamanın ardından Ak Parti Meclis Üyesi Havva Saraç’ın Cadde, sokak ve parklara isim verilmesi ile ilgili getirdiği öneri MHP’liler ile Ak Partililer arasında tartışmaya neden oldu.

Belediye Meclisinin aralık ayı toplantıları isim tartışması ile başladı. Ak Partili Meclis Üyesi Havva Saraç’ın Cadde, sokak ve parklara dünyanın çeşitli yerlerinde şehit edilen Müslümanların adının verilmesini önermesi üzerine MHP’li meclis üyeleri ile Ak Partililer arasında çıkan tartışmada, MHP’liler ‘Türkiye’de şehit mi kalmadı?’ diyerek itiraz etti.

Ak Partili meclis üyesi Havva Saraç “Cadde, sokak ve parkalarımıza zulüm gören Müslümanların özgürlük mücadelesine dikkat çekmek amacıyla Kerkük, Şehit Esma Biltaci ve Şehit Furkan Doğan adının verilmesini öneriyorum.ajans32

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören Suriyeliler, Doğu Türkistanlılar, Filistinliler, Arakanlılar, Iraklılar için Ispartalılar tarafından destek gösterileri yapılmış, katil İsrail’in, Esed’in, Sisi’nin, Çin’in zulümleri defalarca kez protesto edilmiştir.

Mısır’da ilk dafe milletin iradesi ile seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanı, darbe ile indirilmiş ve seçtiği iktidarı indiren darbeci askeri yönetime karşı sivil direniş gösteren binlerce mısırlı bir sabah namazının ardından şehit edilmiştir. Rabia meydanında sivil direniş gösteren, 17 yaşında sivil bir genç kız olan Esma Biltaci keskin nişancılar tarafından vurularak şehit edilmişti. Şehit Esma’nın isminin bir caddeye verilmesi, darbelerden çok yara almış olan milletimiz açısından da anlamlı olacaktır.

Ayrıca İsrail’in, Filistin’e uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan insani yardım gemisi Mavi Marmara’da terörist İsrail tarafından şehit edilen 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Furkan Doğan’ın isminin de bir caddeye Şehit Furkan Doğan Caddesi olarak isminin verilmesini teklif ediyorum. Böylesi bir kararın Isparta’nın kardeşliğine, Ispartalıların insani duyarlılığına ve zulme karşı tepkisine tercüme olacaktır” diyerek caddelere bu kişilerin isimlerinin verilmesini istedi.ajans32

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “İsim komisyonumuz şuanda buradan gelen teklifle birlikte daha önceden gelen tekliflerde vardı. Komisyonumuza havale eldim bunu. Gündeme aldıktan sonra komisyonumuz bu konuda ciddi bir çalışma yapsın. Gündeme almak için oylarımıza sunuyorum arkadaşlar” diyerek oylamaya geçti. MHP’li meclis üyelerinin gündeme alınması için yapılan oylamada hayır oyu kullanması ile birlikte tartışma yaşandı.

İşte Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma.

MHP meclis üyesi Şenel Karakaya: Bir astsubayımız eşinin yanında vurularak öldürüldü, verilecekse onun ismi verilsin. Mavi Marmara gemisinde öldürülen çocuğun ismi memleketinde verilmiştir zaten

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Irak dedik, Doğu Türkistan dedik. Bu siyasi değil insani bir öneri, o çocuk Türk’tü.www.ajans32.com

MHP meclis üyesi Şenel Karakaya: Öldürülen Astsubay’da Türk’tü, astsubay öldürüldü PKK tarafından onun ismini neden söylemediniz?

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Onu da sizlerden bekledik.

MHP meclis üyesi Muhittin Gül: Bizim ülkemizde hiç şehit kalmadı mı? Mısır’dan isim arıyoruz.ajans32

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Bu milliyetçi hatta Irkçı bir yaklaşım.
MHP meclis üyesi Muhittin Gül: Mısır Amerika ile görüşüyor biz Türkiye’yi düşünelim.ajans32

Ak Parti meclis üyesi Salim Güntaç: Burada dış politika konuşmuyoruz.

Belediye Başkanı Günaydın: Konu anlaşıldı öneri kabul edilmemiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum