Türkiye’de Tek EĞİRDİR’DE

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Yayınlanma:
Türkiye’de Tek EĞİRDİR’DE

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü artık bağımsız bir kurum haline dönüştü.

Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, Belediye Başkanı Özmeral’e kurum hakkında bilgiler aktardı. Şakir Çınar, “Ödeme yapabilen bir kurum haline geldik. Ödeneklerimiz, faaliyetlerimize göre serbest bırakılacak. 15 güne kadar yeni tabelamızı asacağız” dedi.

Bütün İç Sular Eğirdir’in Kontrolünde

Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, Türkiye’de 54 Enstitü’nün kapatıldığını belirterek, sadece 10 tane Su Ürünleri Enstitüsü’nün kaldığını belirtti.

Yapılan işler açısından hiçbir azalma olmadığı gibi artma kaydedildiğini belirten Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, “Personel sayısında azalma olmadı, gittikçe çoğalacak. Kayseri, Ankara güzergâhından batıya doğru bütün iç sular Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu olarak bize aittir. Güney Marmara, Ege, Akdeniz ve Doğu’da Kilis’e kadar olan bütün iç sular bizim kontrolümüzdedir. Barajlar, göletler, dereler, alabalık tesislerinin kontrolü bize ait olup Müdürlüğümüzde 50’ye yakın personel çalışıyor” dedi.

“Doğal Göllerin Arasında En Temizi Eğirdir Gölü”

Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, yapılan araştırmalara ve bilim camiasının yayınlarına göre Türkiye’deki doğal göller arasında en temizinin Eğirdir Gölü olduğunu söyledi.

Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, “Eğirdir Türkiye’nin en temiz gölü. Doğal göller arasında en temiz göl Eğirdir Gölü’dür. Kurumumuzun projelerinden ve bilim camiasının yayınladığı bilimsel yazılardan da bunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, Türkiye’de tek olacak kerevit kuluçkahanesinin kurulacağının müjdesini verdi. Şakir Çınar, “Amerika’da hangi analizler yapılıyorsa, Eğirdir’de de bu analizlerin yapılabilmesi için laboratuarlar kuracağız. Kerevit Kuluçkahanesi kuruyoruz. 1000 m2 kapalı alana sahip Türkiye’nin tek kerevit kuluçkahanesi Eğirdir’de olacak.” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, sevindirici bilgilerden dolayı Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar’a teşekkür etti.

Başkan Özmeral, Eğirdir Su ürünleri Araştırma İstasyonu üzerinden çok siyasi malzeme yapıldığını belirterek, “Enstitüler kaldırıldı, Eğirdir geriledi, herşey çöktü, spor bitti, su ürünleri gitti dediler. Peki şimdi batan birşey olmadığı ortada. Bunları söyleyenlerin yalan ve iftira attıkları da ortada.

Şimdi nasıl bir siyasi malzeme bulacaklar bakalım. Eğirdir’imiz geri gitmiyor. Daima ilerliyor ve gelişiyor. Son zamanlarda saygıdeğer halkımız bunu en güzel şekilde görüyor ve değerlendiriyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum