Türkiye’de ‘Tek’ Olacak!

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı düzenleme çalışması başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2014 12:13
Türkiye’de ‘Tek’ Olacak!

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (SARİM) bünyesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Türkiye’deki ilk kerevit kuluçkahanesi kurulacak.

Gelişmeler hakkında bilgi veren SARİM Müdürü Şakir Çınar, Isparta İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan merkez için arsa teslimi yapıldığını ve bu inşaatın yaklaşık 5 ay sonra tamamlanacağını, Kuluçkahanenin iç tefrişat ihalesinin ise 9 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplam olarak yaklaşık 1,5 milyon TL yi aşacak olan AR-GE merkezi ülkemizdeki ileri ARGE merkezlerinden birisi olacak. Bu merkez ile kerevitle ilgili yapılacak tüm araştırmaların merkezi Eğirdir olacak.
45 personel ile geniş kapsamlı çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve yeni alınan laboratuar cihazlarının konulması ile İstasyonumuzun Türkiye’de TEK olacağını anlatan Çınar “iddia ediyorum, Isparta’da kurumlar içerisinde en iyi ekip bizde…” ifadelerini kullandı.

Kurum Müdürü Şakir Çınar, İstasyon binası ve çevresinde başlatılan düzenleme çalışmaları çerçevesinde Eğirdir Belediyesi ekiplerince giriş bölümünde ve İstasyon bahçesinde başlatılan çalışmanın da önümüzdeki günlerde tamamlanacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.