Türkiye'de Tek Yabancı Hoca Kaldı

Ralf Zumdick'in görevinden istifa etmesinin ardından ligde tek yabancı antrenör kaldı..

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2011 19:02
Türkiye'de Tek Yabancı Hoca Kaldı

Sezon başında 4 olan Süper Lig'deki yabancı antrenör sayısının azalmasıyla geçtiğimiz yıllara oranla yerli teknik adam sayısında da büyük bir artış sağlandı.

Sezon başında 14 olan yerli teknik adam sayısı, Schuster ve Hagi'nin ardından Gençlerbirliği teknik direktörü Ralf Zumdick'in de ayrılmasıyla birlikte 17'ye yükselmiş oldu. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'i de sayarsak Türkiye'de görev yapan sadece 2 teknik adamın yabancı olması daha önceki yıllara nazaran pek rastlanmayan bir durum olarak göze çarpıyor.

ŞOTA; İÇİMİZDEKİ YABANCI
Süper Lig'de teknik direktör istikrarına bakıldığında, 3. teknik adamlarıyla çalışan, Gençlerbirliği ile tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray ve küme düşmesi neredeyse kesinleşen Bucaspor en istikrarsız takım olarak dikkat çekiyor. Bu takımları 1'er teknik direktör değiştiren Sivasspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Manisaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa takip etti.

Bunların yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden, MP Antalyaspor, Kardemir DÇ Karabükspor, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantepspor, Bursaspor, Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise sezon başındaki teknik direktörleri ile yola devam ediyor.

EN İSTİKRARLI TAKIMLAR ZİRVEDE
Spor Toto Süper Lig'in zirvesinde yer alan takımların ise teknik direktör konusundaki istikrarlı tavırları başarının da anahtarı olarak gösteriliyor. Zira lider Fenerbahçe, yola başladığı Aykut Kocaman'a olan güveninin meyvelerini yerken, lig ikincisi Trabzonspor'da da Şenol Güneş görevini 1 yıldan fazla bir süredir devam ettiriyor.

Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam, Gaziantepspor'da Tolunay Kafkas ve Kayserispor'da Şota Arveladze sezon başından beri görevlerini sürdürüyorlar. Medical Park Antalyaspor'da 2 yıldan fazla süredir görev yapan Mehmet Özdilek ve Bank Asya 1. Lig'de takımını şampiyon yaptıktan sonra bu sezon çıktığı Süper Lig'de de istikrarlı bir görüntü sergileyen Kardemir D.Ç Karabükspor'un teknik patronu Yücel İldiz de Süper Lig'de sezon başından beri görevine devam eden isimler arasında yer alıyor.

YERLİ FERGUSON; ABDULLAH AVCI
Spor Toto Süper Lig takımları arasında görevde kaldığı süre içerisinden en istikrarlı teknik adam olarak göze çarpan isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başında bulunan Abdullah Avcı. 4 yıl, 8 ay, 19 gündür Büyükşehir Belediyespor'u çalıştıran Abdullah Avcı, bu alanda, birçok kariyerli, dünya çapındaki teknik adamı geride bıraktı.

Abdullah Avcı, şu anda Süper Lig'de görev yapan teknik adamlar içerisinde en uzun süreli görevde kalan isim.

Abdullah Avcı'yı 2 yıl, 5 ay, 20 günle Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek takip ederken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 2 yıl, 3 ay, 25 günle Özdilek'in hemen arkasında yer alıyor.

Karabükspor'un teknik patronu Yücel İldiz 1 yıl, 9 ay, 26 günle görevine devam ederken, 1 yılı aşan son isim ise 1 yıl, 4 ay, 23 günle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.