Türkiye’de Üretilmesi Çok Önemli Bir Başarıdır

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) ile Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOVİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri Isparta Defterdarı Sayın Rahmi Turan’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Türkiye’de Üretilmesi Çok Önemli Bir Başarıdır

Oldukça sıcak ve samimi geçen ziyarette Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) ve Kompozit Vadisi İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KOVİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı Isparta Defterdarı Rahmi Turan’a hem ISİAD’ın hem de ISİAD bünyesinde kurulan KOVİSAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özellikle KOVİSAD’ın kuruluşu ve Kompozit Vadisi Projesi ile ilgili bilgi veren Pınarcı şunları söyledi:
Isparta da yeni bir anlayış, yeni bir yatırım ve iş sahası oluşturmak, üniversite-iş dünyası işbirliği daha da geliştirmek üzere Süleyman Demirel Üniversite’miz ile yaptığımız çalışmalar kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Mart 2012 yılında yapılan toplantı sonrasında gelişen “Kompozit Vadisi” proje fikrinin uygulamaya geçirilmesi amacıyla derneğimiz kurulmuştur. Güzel Isparta’mızın ve ülkemizin geleceğine yön verecek önemli bir çalışma başlatılmıştır.

Ülkemizdeki kompozit sektörü henüz yeni gelişme aşamasındadır. Ancak özellikle hammadde üretimi, uçak parçası üretimi, yat sektörü gibi sektörlerde ciddi yatırımlar gerçekleşmektedir. Ülkemizde de üretilebilen Kompozit kimyasalları, epoksiler, fiber elyaflar ile günlük yaşamda kullandığımız sanayi ürünlerinin üretimi konusunda ciddi bir sektör açığı bulunmaktadır.

Bu sektör açığının değerlendirilmesi, ülkemizde kompozit ürün üreticilerini tek çatı altında toplamak, Isparta’da yeni bir istihdam ve sanayi dalının oluşması adına İSIAD desteğinde kurulan KOVİSAD olan derneğimiz üniversite –iş dünyası işbirliğinde ciddi bir çalışmanın ürünüdür. Mart 2012’den beri yaklaşık bir yıldır gerek yurt içi gerekse yurt dışı ziyaret ve temaslarımız neticesinde Derneğimizi kurmaya karar verdik. Proje fikrimizi Isparta Valimize ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’mıza sunduk ve desteklerini aldık.

Derneğimiz kısa süre içerisinde Isparta’da ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteğini alarak kurulabilecek bir kompozit ürünler ihtisas organize sanayisi fizibiltesini ilgili bakanlıklara sunarak Isparta’ da bu konuda bir cazibe alanı oluşturmak arzusundadır. Kompozit ürünler yatırımı ileri malzeme tasarımı ve üretimine dayandığı için teşvik kapsamında stratejik yatırım kapsamında değerlendirilmektedir.

Bugüne kadar farklı teşvik yasalarında yeterince yararlanamayan Isparta ve Burdur için derneğimiz, Isparta’ ya ihtisas sanayilerine özel stratejik teşviklerin kullanılmasını sağlayacak girişimleri yapmakta, geleceğin Ispartası için taşın altına elini sokmaktadır. Isparta ve Burdur dışından da bir çok ulusal ve uluslar arası yatırımcının Kompozit Vadisi projemizle yakından ilgilenmesi ve yatırım için hareketlenmesi sadece bizi değil Ispartamızı onurlandırmaktadır.

“Kompozit Vadisi” başlığında kurulacak organize sanayi bölgesinde hammaddenin (karbon elyaf) kompozit sektöründe kullanılabilmesi için dönüştürülmesinden sorumlu tesisler (dokuma, prepeg gibi) ile kompozit ileri malzemeler üreten tesislerin (rüzgar türbini kanatları, basınçlı kaplar, otomotiv, denizcilik, petrol platformları gibi endüstriyel uygulamalara dönük firmalar) konumlandırılması söz konusu olacaktır.

Kompozit gibi ileri teknoloji ürünü bir malzemenin Türkiye’de üretilmesi, kuşkusuz çok önemli bir başarıdır. Ancak bu başarının asıl önemli yönü, kompozite dayalı ürünlerin üretiminin hem endüstriyel alanda hem de bilimsel kurumlarda yeni teknolojik buluş ve açılımlara yol açabilecek olmasıdır.

Türkiye’nin bundan sonra atacağı adımlar ülkenin “kompozit” ürünler alanında “üretim merkezi” olmasında belirleyici olacaktır. Isparta’da kurulacak Kompozit Vadisi bu açılımın en büyük yatırımıdır. Bu yatırım içerisinde aynı zamanda ciddi bir mesleki eğitim altyapısı da planlanmıştır. Meslek lisesi ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı teknik ve mühendislik bölümleri ile KOVİSAD kendi elemanını kendisi yetiştirecek bir potansiyele sahip olacaktır” dedi.

ISİAD ve KOVİSAD Başkanı Özcan Pınarcı, ziyarette Isparta Defterdarı Rahmi Turan’dan Kompozit Vadisi Projesi ile ilgili destek istedi. Isparta Defterdarı Rahmi Turan da bu konuda kendilerinden beklenen her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Projeyi yılmadan kararlılıkla sürdürmelerini öğütleyen Turan, ziyaretleri için ISİAD ve KOVİSAD Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.