Türkiye'deki 14 Okuldan Biri

Türkiye’de açılan 14 proje okulundan birisi olan Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2015 16:30
Türkiye'deki 14 Okuldan Biri

Isparta Işıkkent Anadolu Lisesinin açılmasına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onay verildi. Işıkkent Mahallesinde Işıkkent Spor Salonu ile Mavikent Ortaokulu yanına yapılan yeni okul binası 2015-2016 eğitim öğretim döneminden itibaren Hazırlık sınıflı Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek.

Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerin sosyokültürel yönden kendilerini geliştirerek, dünya milletler topluluğunun seçkin bir üyesi haline gelebilmeleri için anadilin yanında ikinci hatta üçüncü bir dili öğrenmelerine imkan vermeye hazırlanıyor. Işıkkent’te açılacak Anadolu İmam Hatip Lisesinde, çok yönlü eğitim uygulamalarının yanında Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları açılarak, öğrencilerin nitelikli bir dil hazırlık programından geçmeleri sağlanacaktır.

Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olacak öğrenciler, dil yeterliliğine kavuştukları için üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf tutularak, yüksek öğretimde sunulan Erasmus ve Sokrates sistemlerine ilk yılda dâhil olabilecekler. Böylece İmam Hatip Lisesi mezunu olan öğrenciler mesleklerini icra ederken, yabancı dile hâkim olarak, yabancı dili ana dilleri kadar rahat konuşabilecekler. Ayrıca öğrencilerin gelişimi için yurt dışı temaslarında yabancı dillerde kendilerini ifade edip muhatapları ile rahat iletişim kurmaları için öğrenci değişim programlar ve yurt dışı gezileri ile AB projeleri gerçekleştirilecek.

EĞİTİM SÜRESİ 5 YIL
Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesinin eğitim Süresi 1 Yıl Hazırlık+ 4 Yıldır. Okulda Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Arapça ağırlıklı ve İngilizce olacaktır. Dil eğitiminde öğretmen unsurunun çok etkili olduğu gerçeğinden hareketle yabancı dil hazırlık sınıfında dil eğitimi, okulun tecrübeli öğretmenleri ile birlikte yabancı uyruklu öğretmenlerin nezaretinde gerçekleştirilecektir.
Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren öğrenci alacak. 

Okul yeni açıldığı için sisteme kontenjan girişi yapılamadığından sadece bu yıl için direk öğrenci kaydı alınamamaktadır. Ancak diğer okullarımızdan kayıtlar bittikten sonra puan üstünlüğüne göre nakil yoluyla öğrenci kaydı yapılacaktır.

Ayrıca okulun 300 kişi kapasiteli pansiyonuda vardır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.