Türkiye’nin Başörtüsü Sorunu Bitmiştir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Temsilciliği, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’na başörtüsüyle katılmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin başörtüsü sorununu aştığını ifade etmiştir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2013 13:30
Türkiye’nin Başörtüsü Sorunu Bitmiştir

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Temel hak ve özgürlükler alanında büyük adımların atıldığı, ‘Çözüm Süreci’ başta olmak üzere ‘Demokratikleşme Paketi’ ile toplumsal barış açısından normalleşme yolunda hızla ilerleyen Türkiye’nin başörtüsü sorununu aştığını düşünüyoruz.

Kadın milletvekillerimizin, Meclis’teki temsil ve görevlerini inançlarına uygun olarak başörtüsüyle gerçekleştirebilmeleri, Türkiye’nin son yıllarda demokratikleşme ve normalleşme açısından kat ettiği mesafenin bir yansımasıdır.

Biz, MÜSİAD olarak, eşit haklara sahip bireylerin, temel hak ve özgürlükleri kapsamında kılık kıyafet tercihlerini özgürce yapabilmeleri bakımından da demokratikleşmeye verdiğimiz önem ve desteğin altını her vesile ile çizdik.

MÜSİAD olarak, her zaman ve her zeminde daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Kadın milletvekillerimizin, inançları doğrultusundaki tercihleri, gelişen ve değişen Türkiye’de son derece insani bir tercihin yansıması olarak kabul edilmeli ve herkesin olduğu gibi kadın milletvekillerimizin de inançlarına uygun kılık kıyafeti tercihlerine saygı gösterilmelidir.

Türkiye’yi, vatandaşlarının hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, eşit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaşadığı, din, dil, ırk, siyasal görüş, yaşam biçimi ayrımı yapılmayan bir ülke ve toplum olma yolunda ilerleten her adımın arkasında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum