Türkiye’nin Ecza Deposu Olabiliriz

Eczacılar Odasını ziyaret eden CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Türkiye genelindeki eczacılara drop pazarlamak için yerel yönetim önderliğinde çalışma yapılacaklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2014 14:30
Türkiye’nin Ecza Deposu Olabiliriz

Çakmakçı “Isparta Türkiye’nin en geniş faunasına sahip endemik bitkiler cenneti. Bunu fırsat olarak değerlendirebilir, Türkiye’nin ecza deposu olabiliriz” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Eczacılar Odasını ziyaret etti. Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın’dan Eczacıların sorunlarını ve yerel yönetimden taleplerini de dinleyen Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı birde öneride bulundu. Isparta’nın endemik bitkiler cenneti olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çakmakçı “bu zenginliğimizi bir fırsata dönüştürebiliriz. Örneğin eczacıların uygun drop bulmakta sorun yaşadıklarını biliyoruz. Bu noktada yerel yönetim önderliğinde bir çalışma yaparak eczacılarımızın da destek vermesi halinde bir drop üretim merkezi kurup Türkiye’ye pazarlayabiliriz” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın ise güvenilir drop bulmakta büyük sorun yaşadıklarına dikkat çekerek “bu öneriyi bizde destekleriz. Zaten eczacılar olarak bizler piyasadan güvenilir drop bulmakta sorun yaşıyoruz. Aktarlarda bulunan bitkilerin nasıl ve ne şartlarda kurutulduğunu, yağların nasıl çıkarıldığını bilemiyoruz. Dediğiniz gibi bu konu sadece Isparta’daki eczacıların değil Türkiye’nin sorunu. Eczacılar Odası olarak biz yöremizde zengin olan endemik bitkilerden drop üretilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

ECZACILAR TAHSİLAT MEMURUNA DÖNÜŞTÜ
Eczacıların genel anlamda yaşadıkları sorunlara da değinen Eczacılar Odası Başkan Saygın Garğın “muayene ücretleri ile ilgili başından bu yana itirazımız olmasına rağmen devletin tahsilat memuru gibi olduk. Hastaneye giden vatandaş hiçbir ücret ödenmeden muayene olup, reçetesini yazdırıyor. Bize geldiğinde ise para istenince eczacı ile vatandaş karşı karşıya geliyor. Ayrıca Isparta’nın nüfusuna göre yasal sınırlamada 60 kadar olması gereken eczacı sayısı bugün 115 tane” dedi.
CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı yaşanacak tehlikelerin önceden görülmesi gerektiğini söyleyerek “sıkıntılarımızı bir bütün halinde ifade etmeliyiz. Eczacıların bir sorunu olduğunda sadece eczacılar değil, doktorlar, mühendisler hep birlikte bu noktada sorunu ele almalı. Bölge Hastaneleri ile başlayan sürecin sonunda özel sağlık hizmetlerine geçiş ve ilaç konusunda da yaşanan sorunların büyümesi söz konusu bu noktalarda şimdiden önlem alınmalı” şeklinde konuştu.

Eczacılar Odası Başkanı Saygın Garğın “başka illerde Akademik Odalar Birlikleri kuruldu. Bu Isparta için bir eksiklik tabipler, mühendisleri eczacılar gibi odalar aynı esnaf odalarında olduğu gibi bir birlik şeklinde bir araya gelerek. Hem genel hem de yerel konularda fikir bildiriyor. Bunun Isparta’da oluşmasında fayda görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.