Türkiye'nin En Gelişmiş Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Olacak

Türkiye'nin En Gelişmiş Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Isparta'da Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2017 19:57
Türkiye'nin En Gelişmiş Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Olacak

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı kurma çalışmalarına devam ediyor. 50 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Türkiye’nin en gelişmiş hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi olacak” dedi.

BAKIMI TAMAMLANAN HAYVANLAR DOĞAL ORTAMLARINDA YAŞAYACAKLAR
İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturulacak. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.



YAZ AYLARININ ORTASINDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK
Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde süren çalışmaları yerinde inceleyen ve gelinen son nokta ile ilgili bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Alanımızda eksiklikleri yerinde tespit ediyoruz. Hayvan Barınağımız doğaya uygun bir halde olacak ve yaz aylarının ortalarında hizmet vermeye başlayacak. Burası Türkiye’nin en gelişmiş hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezlerinden birisi olacak. Barınağımızın içerisinde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Doğanın içerisinde bir barınak. Çocuklarımızın, hayvan severlerimizin görebileceği, hayvanlarla yakından ilgilenebileceği, güzel vakit geçirebilecekleri bu alanımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

DOĞALLIK VE ESTETİK ÖN PLANDA TUTULUYOR
Bir şehir görünümünde olacak hayvan barınağı için 2 kilometre uzaklıktaki Mehmet Tönge Mahallesi bölgesinden altyapı getirilirken altyapı içerisinde doğalgaz, pis ve temiz su, elektrik hatları yer alıyor. Hayvan barınağı projesinde doğallık ve estetik ön planda tutuluyor. Yapılarda Isparta’ya has köfke taşı da kullanılıyor. Barınağın yanı sıra hayvanlar için doğal ortamda da yuvalar yapılarak, doğal yaşam alanları sağlanıyor. Hayvan barınağında ayrıca insanların dinlenebilecekleri ahşap pergolalar yapılacak ve 5 bin adedin üzerinde başta sarmaşık olmak üzere güller dikilecek. 

Hayvan Odacıkları 1
b1.jpg


Hayvan Odacıkları 2
b2.jpg




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.