Türkiye’nin En Kaliteli Malzemesi Isparta Ponzasından Üretiliyor

Isparta Belediyesi ponza yataklarının olduğu bölgeye geçen yıl kurduğu Ortadoğu’nun en büyük bimsblok fabrikasından sonra şimdi de yalıtım ve izolasyon tesisi ile kimyasal dolgu malzemeleri fabrikası kuruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 12:16
Türkiye’nin En Kaliteli Malzemesi Isparta Ponzasından Üretiliyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “Yapı sektörüne Türkiye’nin en dayanıklı ve kaliteli malzemesi Isparta’nın ponzasından üretiliyor” dedi
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’yı ponza madenini işleyip satma konusunda Türkiye’nin merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Dünyaya buradan bimsblok satıldığını söyleyen Başkan Günaydın, yeni kurulacak tesislerle birlikte Isparta’nın yapı sektöründe Türkiye’nin gözbebeği haline geleceğini açıkladı.

Kısa adı ISBAŞ olan Isparta Belediyesi Bims Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş’nin günlük 100 bin üretim kapasitesiyle bölgede ve dünyada doğa dostu yeşil bims ürettiğini belirten Başkan Günaydın “Türkiye’nin en dayanıklı ve kaliteli yapı malzemesini üretiyoruz. Biz daha önce ISBAŞ’ın altın yumurtlayan bir fabrika olduğunu söyledik. Sonra seçim oldu kaybettik ve bizden önceki belediye döneminde buralar 1 milyon gibi komik rakama özel bir firmaya verilmiş. Bu dağlar taşlar ve fabrikamız hurdacıya satılmış. Sonra nasip oldu yeniden belediye yönetimini devraldık. Gelir gelmez 2.5 yıl sonunda kendimizi düzeltip 15 Ocak 2011 yılını belediyenin miladi yılı ilan ettik. Bu ne demekti işte o miladı yıl bu yatırımlar oluyor. Şu anda Ortadoğu’nun en büyük fabrikası kuruldu. O kaybolan yok olan fabrikalar yeniden ayağa kalktı ve yeniden altın yumurtlayan tavuk haline geldi. Şimdi de fabrikalar zincirine geçmeye başladık. Hem Isparta’nın hem Türkiye’nin merkezi olma hedefinde ilerliyoruz” dedi.

İŞTE YENİ YATIRIMLAR
10 milyon gibi bir rakamla kurulan bims blok fabrikasının hemen yanına yalıtım ve izolasyon tesisi ile kimyasal dolgu fabrikasının 4.5 ay gibi bir süre zarfında tamamlanacağını belirten Günaydın “Mikronize, yalıtım ve izolasyon tesisi saatte 15 ton, yine kimyasal dolgu malzemeleri fabrikalarımız da saatte 15 ton üretim yapacak. Bu iki fabrikada 4.5 ay sonra bitecek. Ve bu üretim kapasitesi dünya standartlarının üç katı şeklinde gerçekleşecek” diye konuştu. Volkanik faaliyetler sonucu oluşmuş hafif bir kayaç türü olan pomza ani soğuma ve gazların bünyeyi aniden terketmesi sonucunda gözenekli yapıya sahip olduğundan ısı ve ses geçirgenliği oldukça düşük bir yapı ve yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor. Isparta’daki ponza rezervinin ise 90 yıl daha kullanılabileceği söyleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum