Türkiye'nin Hayalet Komandoları

Türkiye'nin Hayalet Komandoları

Yayınlanma:
Türkiye'nin Hayalet Komandoları

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndaki Komando İhtisas Kursu'nun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komandolar, zor doğa koşulları ile mücadele ederek hedeflerine ulaşıyor.

16 ÜLKEDEN GÖNÜLLÜ KOMANDOLAR
Türkiye'nin yanı sıra 16 ülkeden gönüllülük esasına göre komando olmak için Eğirdir'e gelen askerler, güç, cesaret ve kararlılık gerektiren "Derin kar ve şiddetli soğuklarda muharebe harekatı"na kış döneminde katıldı.



4 HAFTA PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL TEST
Her yıl sadece bir kez düzenlenen Komando İhtisas Kursu'nun ikinci aşamasında "Kara komando harekatı"na katılan, tamamı subay ve astsubay olan kursiyerler, 4 hafta boyunca psikolojik ve fiziksel testlerden geçti.

ÖZEL PARKURLAR
Komandoluğun gerektirdiği psikolojik ve fiziki yeterliliği sağlayamayan adaylar, komando olma hayaline veda ederken kursa katılmaya hak kazanan kursiyerler ise daha çetin eğitimlerden geçmeye başladı. Komutanlığın Karaburun bölgesinde bulunan ve dağcılık konusunda dünyanın en büyük eğitim kulesine ileri dağcılık teknikleri ile çıkan komandolar, 76 metredeki kuleden çeşitli yöntemlerle indikten sonra aynı bölgedeki özel parkurları geçti.



HELİKOPTER DESTEKLİ ÇALIŞMA
Küçük birlik harekatı için uygun arazi yapısında konuşlu Dağ Komando Okulu'nda taktik ve teknik eğitimlerini tamamlayan, korkularını yenen ve her türlü arazi şartlarından rahatlıkla geçme yeteneği kazanan komandolar, ulaştıkları son seviyenin testi olan ve 21 gün süren"Kara komando harekatının tatbikat safhası"nı Burdur, Antalya, Konya ve Isparta sınırlarını içine alan 20 bin kilometrekarelik alanda yaptı. Düşmanın lojistik üssüne sızarak muharebe kabiliyetini yok etmek isteyen komandolar, dost hava üstünlüğü sağlanan düşman topraklarındaki bir bölgeye helikopterle indi.



DERİN VADİLER VE KANYONLARDAN GEÇTİLER
İndikleri bölgede keşif yapan komandolar, düşman kuvvetlerine fark edilmeden hedeflerine başarılı şekilde ulaşmak için normal bir askerin geçmesinin imkansız olduğu noktaları kullanmaya karar verdi. Sırtlarında taşıdıkları 40 kilogramlık çanta ve teçhizatları ile 450 kilometre civarında yol kat eden komandolar, yaklaşık 60 metre yükseklikteki uçurumdan kanyona, eğitim aşamasında öğrendikleri ileri dağcılık yöntemini kullanarak ulaştı.



Soğuk suya hiçbir koruyucu giysi giymeden giren komandolar, zaman zaman boyunlarına kadar ulaşan suyla mücadele etti. Su debisinin çok yüksek olduğu ve şiddeti nedeniyle büyük çukurların oluştuğu noktaları kayalara bağladıkları iplerle aşan komandolar, saatlerce süren 6 kilometrelik kanyon geçişini tamamladıktan sonra düşmanın lojistik üssünü imha etmek için güneşin son ışıklarını bekledi.

DÜŞMANI HİÇ BEKLEMEDİĞİ YERDEN VURDULAR
Baskın öncesi kum havuzunda oluşturulan maket arazi modelinde son hazırlıklarını yapan komandolar, baskın ateşiyle harekete geçti. Hiç beklemedikleri yerden vurdukları düşman kuvvetlerinin aldığı tüm önlemeleri saf dışı bırakan komandolar, girdikleri çatışmada düşman askerlerini etkisiz hale getirdi. Düşman mühimmatının da olduğu lojistik üssünü yok ederek görevini başarıyla tamamlayan komandolar, gelen helikopterlere bindi ve dost bölgelere geçerek harekatı tamamladı.



Burdur, Antalya, Konya ve Isparta'yı içine alan 20 bin kilometrekarelik alanda 600 kilometrelik parkuru 21 günde tamamlayan komandolar, daha sonra katılacakları "Su üstü komando harekatı" ve "Hava indirme harekatı" safhalarını başarıyla tamamlamaları halinde komando ihtisas brövesi almaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum