Türkiye’nin Kadın Girişimleri Isparta’da Buluştu

Ülkemizin farklı illerinde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras başkanlığında düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşması” bu kez Isparta’da Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2016 10:27
Türkiye’nin Kadın Girişimleri Isparta’da Buluştu

sparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu desteğiyle düzenlenen etkinliğe, Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını TOBB Isparta Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Gözde Çağlar yaptı. Çağlar, 81 ilde faaliyet gösteren ve nitelikli kadın girişimci sayısını artırmayı misyon edinen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde ve Isparta bazında yapılan örnek projeler hakkında bilgiler verdi.

Kadınların olmadığı bir etkinliğin ya da projenin başarılı olamayacağını dile getiren ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ülkemizin kalkınmasında kadın girişimcilerin önemli rol oynadığını belirterek girişimciliğe yönelik düzenlenen her türlü etkinliğe destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Türk tarihine bakıldığında hiçbir zaman kadınların arka planda kalmadığını vurgulayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da eksikliklerin kadınlar sayesinde giderilebileceğini sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Merih Eskin moderatörlüğünü yaptığı, Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yardımcısı Devlet Eski Bakanı Ayfer Yılmaz, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi The House Cafe Yöneticisi Ortağı Canan Özdemir, Gulsha Gül Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Gürkan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye geçildi. Kadın girişimciler, iş dünyasında yaşadıkları zorlukları, zorlukları nasıl kolaylaştırdıklarını, korkularını, başarılarını, hayallerini ve hedeflerini katılımcılar ile paylaştı.

Söyleşinin ardından konuşmacılar, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

TEB KOBİ Bankacılığı ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal “Finansal Okuyazarlık”, Feminen Liderlik, Dişi Bilgelik Danışmanı ve Eğitmeni Bilge İnal “Kendine Lider Ol” konulu sunumlarını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.