Türkiye'nin Sağlık Başkenti Isparta

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Isparta'nın sağlık alt yapısı bakımından Türkiye'nin en iyi illeri arasında olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2012 11:03
Türkiye'nin Sağlık Başkenti Isparta

Sağlık şehri olma yolunda ilerleyen Isparta, nüfus oranına göre Türkiye’nin en iyi illeri arasında yer alıyor. Şehirde yeni yapılacak olan bölge hastanesi ile birlikte yatak sayısı 3 bini bulacak.

İl Sağlık Müdürü Karakaya: “Güller ve Göller Şehri” olarak tanınan ve binlerce yıllık tarihe sahip olan Isparta; kültürüyle, ekonomisiyle, turistik ve doğal güzellikleriyle, Batı Akdeniz Bölgesinin en gözde illerinden birisi. Isparta’da mevcut olarak, 2 bin 66 hasta yatağı bulunuyor. Son yıllarda sağlık kenti olma yolunda emin adımlarlar ilerleyen şehrimizde, 112 acil hizmetinde yararlanma oranı yüzde 100 oranında. Devletin sağlıkta reform niteliği oluşturan hizmetler getirdiği, herkese eşit sağlık hizmeti sunularak kişilere, doktor tercih etme hakkı tanındığı da herkes tarafından biliniyor.

Sağlık İl Müdürlüğü verilerine göre, Birinci Basamak sağlık hizmetlerinde ki doktor sayısı: 153, Pratisyen hekim sayısı: 232, Uzman hekim sayısı: 210 , Diş hekimi sayısı: 44, Ebe hemşire sayısı: bin 262, Ambulans sayısı: 28, Toplum Sağlığı Merkezi: 13, Sağlık evi sayısı: 78, Ana çocuk sağlığı merkezi: 1, Verem Savaş Dispanseri sayısı: 1, Aile Sağlığı Merkezi toplamı: 55, Askeri Hastane, Özel Hastaneler ve Devlet Hastaneleri toplam yatak sayısı: 2 bin66”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.