"Türkiye'nin Yönetim Şekli Cumhuriyettir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Türkiye'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2011 17:53
"Türkiye'nin Yönetim Şekli Cumhuriyettir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yönetim şeklini unutanlar için bir hatırlatma yapmak istediğini ve yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu belirtti.

Buna göre Cumhuriyet'in gereği devletin yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç unsura sahip olduğunu anlatan Coşkuner, yasamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi, yürütmenin hükümet ve yargının da bağımsız mahkemeler olduğunu kaydetti. Demokrasilerde temel olan bu üç unsurun birbirinden bağımsız ve ayrı olması gerektiğini ifade eden Coşkuner, bu temelin ise Türkiye'de 8 yıldır AK Parti ile yıkılmak için uğraşıldığını ileri sürdü.

Coşkuner açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Bugün yasama, yürütmeyi elinde tuttuğu yetmezmiş gibi yargıyı da kendine bağlamak için iktidar olmanın avantajlarını bu emelde harcayan AKP, dikta yönetim yani (tek adam) yönetimi için çabalamaktadır. Unutanlara, unutturmaya çalışanlara hatırlatmak da fayda görüyorum, ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyet'tir. Seçimler yaklaştıkça tedirginliği artan AKP, sudan sebepler, ispatı olmayan suçlamalarla ve komik sayılabilecek iddialarla akla ve vicdana sığmayacak baskı ve hiddetini arttırmıştır. Bunun tek sebebi korkudur. Seçilememe korkusu, yaptıklarının hesabını verme korkusu, yandaşların ve tabiî ki kendi ceplerini dolduramama korkusu, vatan toprağı peşkeşinden rant elde edememe korkusu'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum