Türkiye'ye 8 Milyar Euro'luk Yatırım

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Fransız enerji şirketi GDF Suez, Türkiye'de enerji sektörüne 7-8 milyar Euro'luk yatırım yapacak." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2013 09:50
Türkiye'ye 8 Milyar Euro'luk Yatırım

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Fransız enerji şirketi GDF Suez'in Türkiye'de enerji sektörüne 7-8 milyar euroluk yatırım planladığını söyledi.
Japonya ile Fransa'nın Sinop'a yapacağı Türkiye'nin ikinci nükleer santralindeki konsorsiyumda yer alan GDF Suez, ayrıca Türkiye'de bazı kömür santralleri yatırımı planlıyor.

DEV YATIRIM
Fransız şirket, aynı zamanda Türkiye'deki bazı Özelleştirme süreçlerine de katılıyor. Uluslararası Enerji Ajansı bakanlar toplantısı dönem başkanlığı nedeniyle Paris'te bulunan Enerji Bakanı Yıldız, yaptığı açıklamada "Özellikle iki gün sürecek temaslarımızda uluslararası ve işbirliği içinde olduğumuz şirketlerle de görüşmelerimiz olacak. Japonya ile yaptığımız nükleer anlaşmanın bir parçası olan GDF Suez de buna bir örnek. GDF Suez Türkiye'de 7-8 milyar euroluk bir yatırım öngörüyor.

118 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PORTFÖYÜ
Şu anda Türkiye'de enerjide 118 milyar dolarlık bir yatırım portföyü öngörüyoruz" diye konuştu.

TPAO 4 DENİZ SONDAJI YAPACAK
TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (Tpao) petrol ve doğal gaz aramaları için ayrılan 2014 yılı ödeneğinin, yüzde 33,3'lük artışla 1,4 milyar liraya çıkarılması öngörülüyor. Bu çerçevede Tpao'nun gelecek yıl biri derin deniz sondajı olmak üzere 4 deniz sondajı gerçekleştirmesi planlanıyor. Öte yandan 2012'de çalışmalarına başlanan 'Sismik Araştırma Gemisi'nin 2015'te tamamlanması bekleniyor. Gemiyle, deniz altında çok kapsamlı araştırmalar yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.