Türkiye’ye Örnek Olacak

Türkiye’ye Örnek Olacak

Yayınlanma:
Türkiye’ye Örnek Olacak

Hizmet alanını engellilerin eğitimi olarak belirleyen ve bunun için çalışmalar yapan Türkiye Beyazay Derneği, Isparta Şubesi geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Görme Engelliler Bilgisayar Kursu’nun ikincisini düzenlemek için proje başvurusunu yaptı. 

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi, geçtiğimiz yıllarda engellilerin de bilgisayar öğrenerek başta Devlet Memurluğu olmak üzere iş sahibi olmalarının önünü açmak amacıyla düzenlediği ve başarılı bir şekilde tamamladığı Görme Engellilere yönelik Bilgisayar Kursu’nun ikincisini açmak için çalışmalara başladı. 

HAZIRLANAN PROJE İŞKUR 

İL MÜDÜRLÜĞÜNE SUNULDU 

Bu konuda bir proje hazırlayan Derneğin Isparta Şubesi yöneticileri olarak Şube Başkanı Ahmet Aydemir ve Şube Başkan Vekili Yunus Özler; Beyazay Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek projeyi dün İşkur İl Müdürlüğüne giderek İl Müdür Vekili Mustafa Höke’ye sundu. Proje tesliminde, İşkur İl Müdürlüğü Projeler Birimi Sorumlusu Şef Nadir Sökmen de hazır bulundu. 

AYDEMİR VE ÖZLER; “ENGELLİLERİMİZİ HEM 

MESLEK SAHİBİ HEM İŞ SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ” 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir ve Başkan Vekili Yunus Özler; “Bilindiği gibi, biz bu çalışmayı geçtiğimiz yıllarda yapmış ve son derece verimli bir sonuç almıştık. Bu noktadan hareket ederek tekrar böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Ülkemizde zaman zaman Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) yapılmakta ve engelli memur alımı gerçekleştirilmektedir. Bizde bu doğrultuda Isparta’da engelli vatandaşlarımızı bilgisayar kullanmasını öğrenmesini sağlayarak hem bir meslek sahibi olmasını hem de gerek özel sektörde gerekse memur olmak isteyen engellilerimizin memur olmasını sağlamak istiyoruz.

“EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Tabiki, buradaki asıl amacımız, engellilerimizin üretken bir birey olarak engelsiz hale getirilmesi, her engellimiz kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarmalarını sağlamaktır. Derneğimizin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız bu çalışmanın projesini hazırladık ve bugün İşkur İl Müdür Vekilimiz sayın Mustafa Höke beyefendiye takdim ediyoruz. Projemizin kabulünün ardından açacağımız bilgisayar kursunun engellilerimiz için çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu projenin hazırlanmasında bizlere önemli katkılarda bulunan İşkur İl Müdürlüğü Projeler Birim Sorumlusu Şef Nadir Sökmen beyefendiye ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.