Türkiye’ye Örnek Oldu

Türkiye’ye Örnek Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2019 15:32
Türkiye’ye Örnek Oldu

SDÜ’nun çok beğenilean Somut Olmayan Kültürel Mirası Envanteri Projesi kapsamında ıphone ve android telefonlar için özel aplikasyon uygulaması yapıldı. Kültürel mirasımızın farkındalığı ve tanıtımına önemli bir katkı sağlandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırma Merkezi’nin kültürel miras envanteri ilimizin tanıtımı ve kültürel mirasın farkındalığı açısından önemli bir katkı sağladı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, somut olmayan kültürel miras envanterinin Isparta’nın kültür değerini ve kültür eserlerine olan önemin daha da arttığını söyledi.
Somut Olmayan Kültürel Miras Envanteri çalışmasının 3 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu belirten Rektör Çarıkçı, çalışmanın diğer illerden de örnek alındığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da proje ile yakından ilgilendiğini kaydeden Çarıkçı, proje kapsamında kültür envanterinin sanal ortama alındığını belirtti.

Isparta’nın tüm kültür envanterinin ıphone ve androit telefonlar için aplikasyon sistemine dahil edildiğini belirten Çarıkçı, “akıllı telefonlardan indirilebilen uygulama sayesinde tüm kültürle mirasımız görülebiliyor, harita ile yol tarifi alınabiliyor. Hem tanıtım hem de farkındalık açısından Isparta’ya kazandırdığımız önemli bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.