Türkiye’ye Örnek Oldunuz

Türkiye’ye Örnek Oldunuz

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2017 14:51
Türkiye’ye Örnek Oldunuz

Isparta Belediyesinin düzenlemiş olduğu köy programlarının bu haftaki durağı Deregümü Köyü oldu. Köy meydanında düzenlenen programda vatandaşlar belediyenin mehteran ekibi ve halk oyunları ekibinin gösterileriyle moral bulurken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil’in birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle coştu. Yine çocuklarda kendileri için kurulan balon parkta gönüllerince eğlenirken, çeşitli aktivitelerle güzel bir gün yaşamanın mutluluğunu tattılar. 

Deregümü Köyünde Isparta Belediyesince düzenlenen programa Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılırken, programa ayrıca komşu köyler ile Ispartalı muhtarlar, belediye meclis üyeleri de iştirak etti. 

Köy meydanında düzenlenen programdan dolayı Başkan Günaydın ve ekibine teşekkür eden Deregümü Muhtarı Osman Katırcı, köy ile ilgili bilgiler verdi. Köylerinin 105 haneden oluştuğunu belirten Katırcı, ana gelir kaynaklarının tarım, hayvancılık ve çiftçilik olduğunu dile getirdi. Köylerinde 2 bin dönüm alanda seracılık yapıldığını bunun 1400 dönümünün domates, 600 dönümlük alanında da kesme çiçekle uğraşıldığını kaydetti. Her yıl 15-20 bin ton domates, 100 milyon dal da kesme çiçek üretildiğini aktaran Muhtar Osman Katırcı, son zamanlarda da solucan gübresi üretimi yapıldığını dile getirdi. Yine kekik, lavanta, ardıç yağı gibi üretimlerinin bulunduğuna işaret eden Katırcı, Başkan Günaydın’dan Yakaören, Kayı, Gelincik, Deregümü bağlantı yolunun asfaltlanması talebini iletirken, ‘Sayın Başkanım yol profesörlüğünüzü burada da uygulamanızı istiyoruz’ dedi. Yine köylerinin çeşitli ihtiyaç taleplerini ileten Muhtar Osman Katırcı, mevcut paklarının peyzajı ile bordür ihtiyaçları bulunduğunu aktardı. 

Köy Muhtarı Osman Katırcı’nın isteklerinin doğal olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Deregümü köyünün merkeze en yakın köy konumunda olduğunu belirtirken, yetki doğması halinde birinci halka Deregümü ve yakın köylerin olacağını dile getirdi. ‘Bir gün buralar Isparta’mızın mahallesi sayılacak, yüce Rabbim kısmet ederse buralarla, Isparta’mızın 203 köyünü en yaşanabilir köyler yapmak istiyorum’ dedi. Isparta’yı yaşanabilir şehirler arasında üst üste birinci yatıklarını hatırlatan ve bunun kendilerine nasip olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, yetkiler dahilinde Deregümü’yü muhtarın isteklerinin çok daha ötesinde güzel bir köy yapmak istediklerini anlattı. Günaydın, “204 köyümüzü ayağa kaldıralım. Toplamda 50 bin köy var, Türkiye Isparta’yı nasıl örnek alıyorsa, köylerimizde örnek alınsın” dedi.

 

Isparta merkezi bir bütün olarak ele aldıklarını aynı şekilde köyleri de bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Günaydın, yaptıkları her işin dayanıklı ve kalıcı olması için uğraş verdiklerini anlattı. Köye doğalgazın getirilmesi amacıyla da girişimlerde bulunulduğunu aktaran Günaydın, vatandaşlara da önemli bir çağrı yaptı. Günaydın, “Arazileriniz kıymetli. Kesme çiçek ve domates olmak üzere ürün yetiştiriyorsunuz. Türkiye’ye örnek oldunuz. Sizlere helal olsun diyorum. Bir dilim ekmeğe ihtiyacınız dahi olsa arazilerinizi satmayın. Tarım bir gün zirveye çıkacak. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel fötrünü hiç kaptırmadı. Sizlerde ürettiğiniz bamyanızı, acurunuzu, domatesinizi, karanfilinizi kaptırmayın. Yeter ki üretin. Üretmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. En kutsal olay üretmektir. Sizler üretmezseniz, şehirler aç kalır. O yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ demiştir. Köyünüzü geliştirin, mücadelenizi sürdürün” şeklinde konuştu. 

Gönüllerince bir gün yaşadıklarını ve bu günü kendilerine yaşattığı için Başkan Günaydın’a teşekkür eden vatandaşlar da, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Köyümüzü unutmadı, bizlere güzel bir gün yaşatırken, çocuklarımızda mutlu oldu. Çocuklarımız gönüllerince bir gün yaşadı. Başkanımızı çok seviyoruz, bu gibi programların devamını diliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.