Türkiye’ye Örnek Oluyor

Süleyman Demirel Havalimanında engelli vatandaşların rahat edebilmesi için ‘Engelsiz Havalimanı’ projesi hayata geçirildi. Bu uygulama Türkiye’ye örnek oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2013 11:16
Türkiye’ye Örnek Oluyor

Türkiye’nin tanınmış havalimanlarından olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı bir ilke daha imza atıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında, Türkiye’de 10 havalimanından bir tanesi de Isparta’da bulunuyor.

SHGM tarafından hayata geçirilen ''Engelsiz Havalimanı'' projesi kapsamında, havalimanlarının engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi çalışmaları hızla devam ediyor.

2005 yılında yürürlüğe giren Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da söz konusu çalışmaların tamamlanması için öngörülen 7 yıllık süre, geçen yıl yapılan yeni bir düzenlemeyle 1 yıl uzatılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.