Türkler Geri Dönüyor

Tunus’ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle bu ülkede bulunan yaklaşık bin Türk vatandaştan 333’ü, THY’ye ait bir uçakla Türkiye’ye döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2011 01:33
Türkler Geri Dönüyor

Tunus’ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle bu ülkede bulunan yaklaşık bin Türk vatandaştan 333’ü, THY’ye ait bir uçakla Türkiye’ye döndü.

Tunus’taki olayların giderek tırmandığını ve çok korktuklarını belirten Türk vatandaşları, Türklere karşı bir saldırı olmadığını aksine gösteriler sırasında Türklere sevgi gösterisinin yapıldığını belirtti.

Tunus’taki Türkleri almak için THY’nin gönderdiği Boing 777 tipi uçak, saat 20.50’de Atatürk Havalimanı’na indi. 8’i bebek 333 yolcuyu havalimanında sevenleri karşıladı. Karşılama esnasında duygulu anlar yaşandı. Gözyaşlarına hâkim olamayan Türk vatandaşları, birbirlerine sarılarak hasret giderdi.

"TÜRKİYE LEHİNE SLOGAN ATIYORLAR"
Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Nilüfer Kaygısız, olayların salı günü başladığını belirterek, birçok iş yerinin yağmalandığını ve olaylardan sonra büyükelçilikten çıkmadıklarını belirtti.

Tunusluların yabancılara karşı tepki göstermediğini belirten Kaygısız, "Ayrılmak isteyen hiçbir Türk vatandaşı geri çevrilmedi. Türkiye’ye gelmek isteyen olursa da buradan yine uçak gönderilecek. Ayrıca, göstericilerin Türklere karşı hiçbir tepkisi yok. Hatta Türkiye Büyükelçiliği’nden geçerken, Türkiye lehine slogan atıp, sevgi gösterisinde bulunuyorlar." ifadelerini kullandı. Tunus’ta kuaförlük yapan Vahid Ergenç de, olayların başladığı gün sokakların birden karıştığını belirterek, birçok iş yeri ve marketin yağmalandığını; ancak Türklere yönelik bir saldırı olmadığını kaydetti. Anne ve babasını görünce gözyaşlarına hakim olamayan Silvia Güney de, "Orada olmak çok zor. Türkiye’de olmak güzel." dedi.

KÜÇÜK ESMA’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Tunus’ta Arapça ve Fransızca öğrendiğini ve olaylardan sonra okulların tatil edildiğini kaydeden 11 yaşındaki Esma Boztaş ise, "Yaşanan olaylar nedeniyle çok korktum. Bizim Türkiye’ye getirilmemize yardımcı olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim." diye

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.