Türkmenlere 22 Ton Kömür

Türkmenlere 22 Ton Kömür

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2015 12:58
Türkmenlere 22 Ton Kömür

Isparta Belediyesi Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine 3. yardımını gönderdi. İlki 27 ton kömürden oluşan yardımının ardından ikincisinde ise gıda ve giyimden oluşan 30 tonluk yardım malzemesi yer almıştı. Son olarak bugün de 22 tonluk kömür yardımı yola çıktı.

Bir TIR’dan oluşan ve 22 tonluk kömür yardımını Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracak olan şoförler Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından yolcu edildi. Başkan Günaydın, yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür ederken, yardımların devam edeceğini söyledi.

Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak amacıyla bugün de 22 tonluk yardım TIR’ının yola çıktığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yardım konvoylarımız devam ediyor. Bugünde Türkmen kardeşlerimize 22 ton kömür gönderiyoruz. Bu yardım sınır içi ve sınırın diğer tarafında bulunan Türkmen evlerine gönderiliyor. Bu evlerin her biri adeta hastaneye çevrilmiş ve içerisinde 20-30 hasta ve yaralı tedavi görüyor. Bu evlerimizin ısıtılması amacıyla bu yardımı gönderiyoruz.

Yardımların tamamı belediyemiz aracılığıyla temin edilen, duyarlı vatandaş ve iş adamlarımız tarafından bağışlanan kömürlerden oluşuyor. Bu duyarlı hemşehrilerimize kamuoyu önünde teşekkür ediyorum. Hastalarımızın ısınması amacıyla gönderilen bu kömürlerin kendilerine bir an evvel şifa getirmesini diliyorum” dedi.

Daha önceki gönderilen yardımlara da değinen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ülkü Ocakları tarafından bir TIR gıda yardımı gönderildiğini, kendilerinin de belediye olarak ilk etapta 27 ton kömür, ardından 30 tondan oluşan gıda ve giyim malzemesi gönderildiğini hatırlattı.

Bundan sonraki yardımların da kış şartlarının her geçen gün ağırlaşması dolayısıyla kömürden oluşacağını ve kömür yardımları üzerinde ağırlık verileceğini aktaran Başkan Günaydın, “Vatandaşlarımız tarafından yapılacak yardımları yine belediyemizin araçları ile Türkmen kardeşlerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Gönderilen yardımlar Türkmen kardeşlerimize ulaştırılıyor. Bunun için oradaki Ülkü Ocakları teşkilatımızdan da yardım alıyoruz. Kendileri bizlere yardımcı oluyorlar. Bu yardımlar Türkmen beyleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmış oluyor” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum