Türkmenlere Yardım Tırı Dualarla Yola Çıktı

Sivil Toplum Hareketi Isparta Temsilciliği tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 1 tır yardım malzemesi dualarla yola çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2016 09:33
Türkmenlere Yardım Tırı Dualarla Yola Çıktı

Sivil Toplum Hareketi Isparta İl Temsilciliği İnsani Yardım komisyonu tarafından Isparta genelinde Türkmenler için düzenlenen yardımlar Mehmet Akif İnan tırı ile yola çıktı. Sivil Toplum Hareketi Başkanı Mustafa Sağlam, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini hatırlatarak tarih bize kardeşlerimizin yanında olma görevi veriyor. Biz de bu görevi yerine getirdik” dedi.

Sivil Toplum Hareketi Derneği Başkanı Mustafa Sağlam, Kardeşliğin ve birliğin en önemli olduğu zamanların, mazlumiyetlerin yaşandığı dönemlerde ortaya çıktığını belirterek “Müslümanlar tarihin her devrinde çok defa musibetlere uğramış ve birbirinin yardımına koşmakla sıkıntılarını azaltmış ya da çözmüştür. İşte bugün de tüm İslam coğrafyasında, özellikle yanı başımızdaki topraklarda Müslüman kanı dökülmekte çok stratejik planlar ile soykırım yapılmaktadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak Cumhurbaşkanımızın da gayretleri ile tüm kurum ve kuruluşlarla kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Yardım tırına Eğitimci-Yazar Mehmet Akif İnan ismini verdiklerini belirten Sağlam, “Mehmet Akif İnan beyefendi bildiğiniz gibi Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’in kurucu Genel Başkanı. Bir ahde vefa örneği de sergilemek istedik” ifadelerini kullandı.

Sağlam, Türkmenlere yardım kampanyasına gönülden destek veren Ispartalılara da teşekkür ederek, Türkmenlere dayanışma duygularını iletti. 1 tırdan oluşan yardım malzemeleri dualar eşliğinde Türkmenlere gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum