TUSKON genel kurulunda ekonomik istikrar konuşuldu

İstanbul’da yapılan 4. Genel Kurul toplantısına, Isparta Sanayici İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya ve çok sayıda işadamı katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2012 17:23
TUSKON genel kurulunda ekonomik istikrar konuşuldu

İstanbul’da yapılan 4. Genel Kurul toplantısına, Isparta Sanayici İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya ve çok sayıda işadamı katıldı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) 4.Genel Kurulu İstanbul’da WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve TUSKON Başkanı Rızanur Meral de hazır bulunduğu genel kurula Isparta’dan Konfederasyonun Isparta oluşumu  Sanayici İşadamları Derneği  (ISİAD) Başkan Vekili Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ile, genel kurulun davetlisi olarak ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Top ve çok sayıda işadamı katıldı.

TUSKON’un 700 delegesinden 507′sinin katıldığı genel kurulda, yönetim, denetleme ve disiplin kurulunun asil ve yedek üyeleri oy birliğiyle seçildi. Daha sonra bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanlığına Rızanur Meral’i yeniden getirdi.

MEMLEKETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Dernek Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, ekonomik istikrar ve iş dünyasının gelecek hedeflerinin konuşulduğu verimli bir genel kurul olduğunu bildirdi. 2010 yılında kurulan ISİAD’ın her geçen gün güçlenerek büyüdüğünü belirten Sarıkaya,  “Derneğimiz İş hayatında öncü, dürüst, başarılı, çevreye ve topluma duyarlı, tüm ilişkilerinde açık, içten, yenilikçi iş adamlarıyla her geçen gün biraz daha büyümektedir. İthalat, ihracat ve istihdam alanlarında en büyük misyonu ve vizyonu üstlenen bir konfederasyona bağlı olan ISİAD en çok üyeye sahip dernekler arasındadır. Birlikten kuvvet doğar diyerek üye sayımızı daha da artırmayı, daha çok girişimciyi dünya pazarına taşımayı ve dünya ile entegre hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede yurtdışı pazarlarına açılmak ve yatırımlarımızı çeşitlendirmek adına yurtdışı iş gezileri düzenliyoruz. işadamlarımıza gelişen teknoloji ve pazarlama olanakları konusunda bilgiler ve eğitimler veriyoruz.

Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşları kamu otoritesinin gözünden kaçabilen ve iş dünyasını ilgilendiren konularda devletin gören gözü, işiten kulağı oluyor. Böylece herkesin faydasına olabilecek verimle çalışmaların yapılmasına destek verip reel sektörün önünü açabilecek projelerin geliştirilmesine katkılar sağlıyor. Ülkemiz değişiyor ve büyüyor ekonomimiz gelişiyor bizlerde artık uzun vadeli planlar yapıyoruz.  Pek çok sektörü kalkındırmayı hedef olarak içinde barındıran somut mega projeleri konuşuyoruz.

Bu hızla ivme katettiren gelişmeler ve neticesinde ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek amacıyla yürüdüğümüz yolda arkamıza aldığımız güç ve sinerji bizi her geçen gün daha iyi noktalara ulaştırıyor. Bizler işadamları olarak her geçen gün kendimizi geliştirmek ve gelişen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Ülkemizin gelişmesi ve daha güçlü ekonomiye sahip olması için çalışmalarımızı günün koşullarına göre şekillendirmeliyiz. Katıldığımız genel kurulda Gerek Sayın Başbakanımız, gerekse Genel Başkanımız ülkenin refahının artmasının işadamları sayesinde olacağı yönünde mesajlar vermiştir. Biz bu bilinçle yolumuzda ilerleyeceğiz ve memleketimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.