Tutuklu Sanıklar İçin Tesniple Tahliye Talebi

Isparta Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilip, edilmeyeceği inceleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2011 14:55
Tutuklu Sanıklar İçin Tesniple Tahliye Talebi

Isparta Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilip, edilmeyeceği inceleniyor. Halen tutuklu bulunan 22 şüphelinin avukatları da, yargılama sürecinin kendilerine tanıdığı haktan faydalanıp, tutuklular için tensiple tahliye talebinde bulundular.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, şüphelilerin yargılanması talebini incelerken, avukatların tahliye talebini değerlendirecek.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ajans işletmecisi Nurkaya Dursun, Orhan Gündüz, İsmail Hakkı Uysal ve Hilmi Yasan'ın avukatı olan Av. Sacit Altuğ, Ağır Ceza Mahkemesinde müvekkilleriyle ilgili tahliye talebinde bulunduğunu doğruladı.

İddianamenin mahkemeye sunulması ve değerlendirilmesi aşamasında tutukluların tahliyesinin talep edilebileceğini anlatan Altuğ, "Yargı sürecinin bize tanıdığı hak kapsamında ben müvekkillerim hakkında bu talebi yaptım. Diğer avukat arkadaşlarımın da yaptığı kanısındayım. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti söz konusu iddianame kapsamında yargılama sürecinin başlatılması, mahkeme günü verilmesi gibi hususları değerlendirip, karar altına alırken bizim talebimizi de inceleyecek. Tahliye talebimizi karar altına alacak" diye bilgi verdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.