Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Savunacağız!

Tüyü Bitmemiş Yetimin Hakkını Savunacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2021 12:08
Tüyü Bitmemiş Yetimin  Hakkını Savunacağız!

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Murat Ağırel’in Isparta İl Özel İdaresi hakkında ortaya attığı iddialar siyasetin de gündemine girdi. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı açıklamada iddiaların Isparta kamuoyunu derinden sarstığını belirterek iddiaların takipçisi olacaklarını söyledi. 

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Murat Ağırel’in dün Yeniçağ Gazetesi’nde yayınlanan köşesinde gündeme getirdiği iddialar siyasetin gündeminde de yer buldu. Ağırel, Isparta İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu ihaleleri tek bir firma ve o firmaya bağlı yan firmalara verildiğini iddia ederek konuyla ilgili adli soruşturmanın devam ettiğini belirtmişti. 

Ağırel, yazısında “…İddia şu: Isparta İl Özel İdaresi nerdeyse tüm ihaleleri bir aile ve bu aile ile akrabalık bağı bulunan kişilere veriyor. Dışarıdan gelen kişilerin ihaleye girmesi veyahut ihaleyi alması neticesinde de türlü baskı ve cezalar ile yıldırılarak bahse konu ailenin temsiliyetindeki kişilerde kalması sağlanıyor.

Yapılan ihaleler neticesinde biten işlerin kontrolünü de yıllardır aynı kişi yapıyor. Bu kişi ailenin sahip olduğu şirketlerin tamamının kontrolörü... İl Özel İdaresi'nde çok daha fazla kişi var olmasına rağmen tek bir kişi bu işi üstlenmiş. Bahse konu bu kontrolör hakkında şirketlerin işlerinde iş artışları yapmak sureti ile haksız kazanç sağladığı ve kamunun zarara uğratıldığı da iddia edilmiş.

Bahse konu firmaların vergisi ödenmemiş, faturası uygun kesilmemiş yasalara aykırı iş deneyim belgeleri Isparta İl Özel İdaresi'nden alındığı da iddialar arasında…

Yapılan işlerde kusurlu imalatların bulunduğu buna göz yumulduğu da belirtilmiş.

Hatta raporda, okulların yapımında binaların beton ve demirinden eksiltildiği, bodrum perdeleri ve sığınak perde duvarlarının inceltildiğinin anlaşılmaması için önüne tuğla duvar örüldüğü böylece duvarların kalın gibi görünmesinin sağlandığı belirtilmiş…” ifadelerine yer vermişti. 

CHP’DEN TEPKİ GECİKMEDİ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “Araştırmacı gazeteci Murat Ağırel, Isparta İl Özel İdaresi ile ilgili birtakım iddiaları dile getirdi ve bu konular hakkında da savcılığın bir inceleme başlattığını kendisinden öğrendik.

Maalesef biz Isparta’mızın daha farklı şekilde gündeme gelmesini beklerken, bu tarz konularda anılması bizleri üzüyor.

Peki bu iddiaların içeriğinde neler var? Isparta İl Özel İdaresi neredeyse tüm ihaleleri bir aileye ve bu aile ile akrabalık bağı bulunan kişilere vermiştir. Yapılan ihaleler neticesinde biten işlerinde kontrolünü yıllardır aynı kişinin yaptığını iddia ediyor Murat Ağırel.

Bahse konu firmaların vergisi ödenmemiş, faturası uygun kesilmemiş ve yasalara aykırı iş deneyim belgeleri Isparta İl Özel İdaresinden alındığı da yine iddialar arasında.

Türkiye’de ortalama güçlendirme işleri %25 ile 29 arasında tenzilat ile verilirken Isparta’da bu işlerin %1 ile 3 tenzilatla 21/b maddesine göre direkt davet usulü bu kişilere verildiğini söylemiş.

Hatta okulların yapımında binaların beton ve demirden eksiltildiği, bodrum ve sığınak perde duvarlarının inceltildiği anlaşılmasın diye önüne tuğla duvar örüldüğü ve böylelikle duvarların kalın gibi görünmesi sağlandığı belirtilmiştir diyor.

Burada çok vahim iddialar var gerçekten, biz bu iddiaların takipçisi olacağız. Bu iş savcılığa da intikal ettiği için hukuksal olarakta ilerleyecek. Fakat burada biz Isparta’mızı ve Isparta’mızda tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak durumundayız. Parti üyelerimiz ve vatandaşlarımız bize bu görevi bu yüzden verdiler.

Bizde kamuoyunun bir an önce bu konuda aydınlatılmasını bekliyoruz. Hem iktidar partisi milletvekillerinden hem konuda bahsi geçen kişilerden kamuoyunu bilgilendirmelerini bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.