TV Yerine Kitap Okuyun

Isparta'nın Eğirdir İlçesinde Faaliyet Gösteren Gölcük Dershanesi Öğrenci ve Velilere Yönelik 'başarıyı Yaşa' Adlı Seminer Düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2011 16:49
TV Yerine Kitap Okuyun

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Gölcük Dershanesi öğrenci ve velilere yönelik 'Başarıyı Yaşa' adlı seminer düzenledi.

Eğirdir Belediye Kervansaray Düğün Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak uzman psikolog Dr. Fatih Kalkınç katıldı. Seminerin ilk bölümünde Gölcük Dershanesi 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Sbs'de başarılı olmak için neler yapmaları gerektiğini anlatan Fatih Kalkınç, özellikle bilgisayar, cep telefonu ve televizyondan uzak durmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Sınavlarda en büyük sorunun dikkat eksikliği olduğunu belirten Fatih Kalkınç, "Dikkati soruda yoğunlaştırmanın en etkili yolu hızlı okumadır. Bunun da yolu bol bol kitap okumaktan geçer." dedi.

Sınavda zamanı iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Kalkınç, bunun için öğrencilerin iyi bildikleri konularla ilgili sorulara öncelik vermelerini tavsiye etti. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için kahvaltının vazgeçilmezlerin başında geldiği uyarısında bulanan Kalkınç, bunun kişiyi gün boyunca zinde tuttuğunu, öğrencinin verimli ders çalışmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Öğrenci velileri ve Eğirdirlilere hitap eden Kalkınç, Anne babalara, çocuklarıyla beraber kitap okumalarını tavsiye ederken bilgisayar, televizyon ve cep telefonundan mümkün olduğunca uzak tutmaları tavsiyesinde bulundu. Anne babalara seslenen Kalkınç, "Çocukları televizyon bağımlısı biz yapıyoruz. Küçük yaşta çocuk televizyon izlerken iyi yemek yiyor diye televizyon seyretmeye alıştırıyoruz. Daha sonrada televizyon seyretme diyoruz. Anne babalar, çocukları eleştirirken ilk önce kendi yaptıklarına bakmalıdırlar." diye konuştu.

Verdiği bilgilerin yanı sıra, yaptığı esprilerle de misafirlerle keyifli anlar yaşayan Dr. Fatih Kalkınç, programın ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.