Twitter Açıldı

TİB'in internet sitesinde twitter.com'un yasaklanmasına neden olan mahkeme kararları tamamen kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 18:42
Twitter Açıldı

Böylece TİB'in internet servis sağlayıcılara Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından Twitter'a erişim tekrar sağlanmaya başlanacak. Bu işlemin ilerleyen saatlerde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi, Twitter'ın engellenmesiyle ilgili yapılan başvurularda başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.Yüksek Mahkeme, gereğinin derhal yapılması için kararı, TİB ve Ulaştırma Bakanlığına gönderdi.

TİB'in, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi kararı üzerine, 3 kişi Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu.

Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğini,erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme, hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderdi.

BTK Twitter ile ilgili bakın ne açıklama yapmıştı

BTK, Twitter'ın kapatılması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hukuka aykırı içerikler çıkarıldığı takdirde erişimin engellenmesine son verilecektir" denildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, 5651 sayılı Kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre çalışmalarını yürütmektedir. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararları verilmiştir. Bu kararlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ulaşmış ve Başkanlığımız tarafından içeriğin çıkarılması Twitter'dan istenmiştir.

Ancak, mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurtdışı merkezli sözkonusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verilecektir. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.