Üç İl Tek İmza

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED)in 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz gün yapılan. Düzenlenen Genel Kurulda IGSİAD BAKSİFED’in başkan yardımcılığına seçildi.

Yayınlanma:
Üç İl Tek İmza

IGSİAD Genel sekreterliğinden yapılan açıklamada, “Antalya, Isparta, Burdur bölgesi ve yakın çevresinde faaliyet gösteren, ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı sanayici ve işadamları derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak, bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak, projeler geliştirmek, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak amacıyla, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak amacıyla kurulan BAKSİFED, 15 Mart 2011 tarihinde resmen kurulmuş, 25 Mart 2011 tarihinde TÜRKONFED'e (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) üye oldu.

Kuruluşundan kısa bir sonra ise TÜSİAD’da Batı Akdeniz Bölgesinin önemini göz önünde bulundurarak, federasyonumuza üye oldu.
ANSİAD (Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği), IGSİAD (Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği),MASİAD (Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği),ALSİAD (Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği),OSİAD (Organize Sanayici İşadamları Derneği),TÜSİAD (Türk Sanayici ve İşadamları Derneği),ANTİKAD(Antalya İş Kadınları Derneği) üyeliklerinin bulunduğu federasyonumuz, TÜSİAD hariç üyelerinin yaklaşık 5.300.000.000 TL toplam cirosu, 550.000.000 $ toplam ihracatı ve 60.000 toplam istihdamı ile ülke ekonomisine katkı sağlar.

İkincisi ANSİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen BAKSİFED Olağan Genel Kurulunda, IGSİAD’ı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan, Başkan Yardımcıları, Uğur Büyükçulcu ve S.Sami Öngör temsil etti.

H.Ergin Civan başkanlığa yeniden seçilirken, Yönetim Kurulu Başkanımız Alper BAYHAN ise Başkan Yardımcılığına seçildi.

Genel kurulda BAKSİFED’in 2 yıllık faaliyetlerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı H. Ergin CİVAN, federasyonun kuruluş amacını hatırlatarak, iki yıl içinde yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi ve bu etkinliklerde kendisine destek olan tüm Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

H.Ergin Civan; “Baksifed’in geçen 2 yılda kuruluş safhasını geçti. Antalya, Isparta, Alanya ve Manavgat protokolü ve basını ile tanışma-tanıtma turlarını yaptık. Kurumsallaşmamızı tamamladığımıza inanıyorum. Bundan sonraki dönemde bölgesel etkinliklere ağırlık vereceğiz. Üyemiz olmayan bölgelerde de etkinlikler yapacağız. Tabela federasyonu değil de, bölgede yaptıklarıyla iz bırakan bir federasyon olmak için daha çok çaba sarf edeceğiz” dedi.

Dönem içinde BAKSİFED misyonu ve vizyonuna katkı yapacak yeni dernekleri de üye olarak alacaklarını, özellikle eksik olan Burdur ayağından üye alımını çok önemsediklerini belirten Ergin Civan, kendisini bu göreve yeniden layık gören haziruna teşekkür etti.

Ayrıca Genel kurulda, yapılan tüzük tadilatı ile federasyonun genişleme süresinde daha çok dernek ile yönetimde temsil edilmesi göz önünde bulundurularak Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.