Üç Maymun Siyaseti

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi. Yalçın, Isparta’nın AK Parti hükümetiyle bir çok değerini kaybettiğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2013 09:03
Üç Maymun Siyaseti

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in “Basın bizi Burdur’la Afyonla değerlendiriyor. Değerlendirme yapmak gerekiyorsa muhalefetle değerlendirmek lazım” ifadelerini eleştiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Isparta’yı niçin komşularımızla karşılaştırmamız gerekir onu bir örnekle açıklayalım, sonra 2002-2012 yıllarını yani AKP iktidarından önceki dönemle AKP iktidarını karşılaştıralım. Isparta’yı niçin komşularımızla karşılaştırmak durumunda kalmaktayız? Çünkü Isparta komşuları ile duble yol bağlantısı olmayan iki ilden biri olduğu için, Çünkü Karadeniz bölgesi Akdeniz bölgesine 13 duble yolla bağlanırken nasibini alamayan tek il olduğu için, Çünkü Türkiye'yi kuzeyden güneye bağlamak için AKP iktidarı 148 kilometrelik tünel inşa ederken, Isparta’ya iki tünel açtıramayıp Isparta’ya köyleştirme projesi uygulandığı için. Değerli Hemşerilerimiz, Sizlere Isparta’nın Teşvikte 2. Bölgeden 3. veya 4. bölgeye geçmesi gerektiğini AKP il Teşkilatının adeta 3 maymun siyaseti (Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum) oynadığını, kaybedenin hep Isparta olduğunu defalarca anlattık. Bunu siz hemşerilerimiz anladınız ama AKP teşkilatı bir türlü anlamadı. Kendilerine bu durumu tekrar hatırlatmaktaki asıl amacım Isparta’yı boş gündemlerle oyalamasınlar. Bizce asli görevleri olan işlerle Isparta’yı teşvikte hak ettiği 3. veya 4.bölgeye gelmesi için çalışınlar. Sebebine gelince: Teşvikte Afyon ve Burdur daha avantajlı bir katmana dâhil edilirken Isparta’nın ekonomik hayatındaki sorunlar ve açmazlar görmemezlikten gelinmiştir” dedi.

Yalçın, “Bu görüşümüzü 19 Haziran tarihli resmi gazetedeki teşvik tablosundan örnekler vererek kanıtlayabiliriz: Isparta’da kümes hayvanları için yatırım yapmak ve teşvikten yararlanmak isterseniz 200 bin kanatlı hayvan şartı aranırken 3.bölgede yer alan Burdur ve 4. Bölgede yer alan Afyon' da bu şart aranmıyor. Yine Isparta’da damızlık küçükbaş entegre yatırımı yapmak ve teşvikten yararlanmak isterseniz, iki bin küçükbaş hayvan şartı aranırken 3.bölgede yer alan Burdur ve 4. Bölgede yer alan Afyon' da bu şart bin küçükbaş hayvanla sınırlı. İşte Isparta’yı komşularımızla karşılaştırma durumunda kalış sebeplerimizden bazıları bunlar. Buradan tüm hemşerilerime AKP teşkilatına şu soruyu sormalarını arzu etmekteyim? Sayın vekilim, şayet yatırımcı olsanız Yatırımınızı Isparta’ya mı ,Burdur’a mı,yoksa Afyon’a mı yaparsınız?” diye sordu.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Teşvik konusunda AKP Teşkilatının vurdumduymaz davranışlarıyla Isparta bir fırsatı daha çakırdı. Teşvik konusunda asıl dikkat çekilmesi gereken bir konuda daha bir ay önce güncellenen SGK primleriyle ilgili düzenlemede; Isparta’nın bir kez daha gözden çıkarılmasıdır. Bizzat Sayın Bilgiç’in de başkan vekilliğini yaptığı PLAN ve BÜTÇE komisyonunun başkanının memleketi (KARAMAN) teşvik kapsamına alınırken Sayın AKP Isparta vekillerimiz herhalde bu konudan bi haberdi. Bir teşvik de böylece elimizden uçtu gitti. İnşallah teşvik de yeni revize programını takip ederler de Isparta teşvikte hak ettiğini alır. Gelelim Sayın Bilgiç’in muhalefet bizi kendi dönemiyle karşılaştırsın talebine. İşte size 2002-2012 karşılaştırmaları:

AKP’nin ekonomide mucizeler yarattığ ı-söylenen- geçen son on yıla bir bakalım.

*2002 yılında 1 kilo ekmeğin fiyatı 1 TL iken, 2012 yılında 3 kattan fazla artarak 3,40 TL’ye yükseldi. * 2002 yılında 1 litre mazotu 1,1 TL’ye kullanan çiftçi 2012 yılında 1 litre mazot için 4,10 TL ödemek zorunda kaldı.

*2002 yılında 1 kilo et fiyatı 8 TL iken, 4 kat artarak 2012 yılında 30 TL’ye yükseldi.

*2002 yılında öğretmen maaşı 540 tl. Bu maaşla öğretmen 5400 simit veya 78kg et alabilirken,2012 yılında öğretmen maaşı 1700 tl. Bu maaşla öğretmen 2835 simit veya 22kg et alabiliyor. Daha diğer ekonomik göstergelere girmedik” dedi.

Sayın Bilgiç,10 yıllık iktidarınız döneminde Isparta’dan giden bu kurumları neden hiç saymıyorsunuz.10 yılda iktidarınız döneminde Isparta’dan 90bin kişinin göç verdiğinden neden hiç bahsetmiyorsunuz. Neden Isparta’nın teşvikte hak ettiği yere gelmesi için çaba harcamıyorsunuz, neden Türkiye duble yollarla, hızlı tren ağlarıyla örülürken yapılacak dediğiniz bu ulaşım yollarıyla ilgili belge ve bilgileri –varsa- kamu oyuyla paylaşmıyorsunuz. Bunları açıklayın” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum