Uçağa Binenler Mi Suçlu?

30 Kasım 2007: 9’u Bilim İnsanı, 1’i 1.5 yaşındaki bebek 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının yaşandığı acı gün… Dünya Uçak Kazaları Tarihi’ne de geçen acı olay, birçok bilinmezi hâlâ koruyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2014 10:43
Uçağa Binenler Mi Suçlu?

AKDENİZ GAZETESİ'NİN HABERİ

30 Kasım 2007: Dünya Uçak Kazaları Tarihi’ne geçen büyük bir trajedi. Büyük bir elemin tarihi… 9’u Bilim İnsanı; 1’i 1.5 yaşında bebek olmak üzere 57 kişinin hayatını kaybettiği ATLASJET uçak kazasında 7 yıl geride. Bugün 8’inci yılın ilk günü. Ancak Yargı süreci hâlâ devam ediyor. Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerinin ortak görüşü şu: «Cezai müeyyide çıkmaması acımızı çoğaltıyor. Uçağa binenler mi suçlu.»

KORKUYORUM. YAKINDA UÇAĞA BİNENLER SUÇLANACAK
ATLASJET kazasında babası Mehmet Bey’i kaybeden İsmet Yılmaz: «8 yıl oldu. Yargı’da cezai süreç tamamlanmadı. Faciada (‘- hata olmadığını gösteren noktaların öne sürülmesi’) aklıma şu soruyu getiriyor: (‘- Suçlu uçağa binenler mi?...’) Bu süreç çok acılı bizim için. Ve acımızı çoğaltıyor.»

KAZA OLDUĞUNDA 9 YAŞINDAYDIM
SUÇLULARIN CEZA ALMAMASI ÜZÜCÜ
30 Kasım 2007’de 9 yaşında olan Adem Yılmaz ise şöyle diyor: «Babamın o gece evimize gelmesi gerekiyordu. Ama gelmedi. Ben o zaman 9 yaşındaydım. Şu an 17’ye girdim. Çok zor yıllar geçirdik. Babamın o uçakta olduğunu annem televizyondan öğrendi. Suçluların hâlâ almaması çok üzücü. »

SUÇLU YOKSA TAKDİR-İ İLAHİ DİYECEĞİM
SUÇLU VAR İSE ARTIK CEZALANDIRILSIN
Hayat arkadaşı ve kızını kaybeden Atabey eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu: «Büyük acı yaşıyoruz. Bu acılar bizim yaşamımızla birlikte devam edecek. Tek dileğimiz suçluların Yargı önünde hesap vermesi ve hak ettikleri müeyyideye çarptırılmasıdır. Bunun normal bir kaza olmadığı gün gibi açıktır.»

O GÜN
Tarih 30 Kasım 2007… ATLASJET’in, Dünyaya Bakış Havacılık Şirketi’nden kiraladığı uçak, İstanbul- Isparta arasında tarifeli sefer yaparken, Tekketepe’de düştü.
Aralarında 9’u Bilim İnsanı; 1’i 1.5 yaşındaki bebek olmak üzere 57 kişi yaşamını kaybetti.

CERN, ATLAS VE TORYUM
Uçakta Dünya çapında bir Bilim İnsanı vardı. Prof. Dr. Engin Arık
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) Atlas Projesi üzerinde çalışıyordu.

Toryum konusunda Dünya çapında etkin Bilimsel araştırmaları vardı.
Toryum’un geleceğin en büyük enerji kaynağı olduğunu söylüyordu.
Toryum açısından Dünya’nın en zengin rezervlerinden biri de Isparta’da.
Boğaziçi Üniversitesi’nden 8 kişilik Bilim ekibi ile birlikte Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) Eğirdir’de düzenlediği bir sempozyuma katılmak üzere Isparta’ya geliyordu.

O uçak düştü

Türkiye ve Dünya çok etkin bir Bilim İnsanı’nı kaybetti.

Uçakta, bu denli donanımlı bir Bilim İnsanı’nın olması akıllara suikast şüphesini getirdi. Uzun yıllar tartışıldı.

SÖNEN OCAKLAR
Prof. Dr. Engin Arık ile birlikte 56 ocak daha söndü.

Yargı süreci kazadan ortalama 1 yıl sonra başlatılabildi.

Ve bugün...

Kazanın üzerinden tam 7 yıl geçti.

Bugün, 8’inci yıla girdik.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Aileler, o acıyı hâlâ kalplerinde hissediyor. Taze. Ve acı hep çoğalıyor. Kazada ihmali, kusuru, suçu olanların Yargı tarafından cezai müeyyideye hâlâ çarptırılmaması acılarını çoğaltıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum