Uçağımıza Sahip Çıktık

1997 yılında açılan Süleyman Demirel Havalimanı 2013 yılının ilk 9 ayında 30 iç hat, 112 de dış hat uçuşu yaparak 137 bin yolcu tarafından kullanıldı. Ispartalıların talebi ise haftanın 3 günü olan uçuşların 5 güne çıkarılması.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2013 13:01
Uçağımıza Sahip Çıktık

2013 yılının 9 ayında havalimanına ortalama 30 sefer iç hat uçuş, 112 sefer de dış hat uçuş olduğunu söyleyen Havalimanı Müdürü İlhan Demir “Uçuş olarak aylık ortalama 1530 uçuş gerçekleştirilmiştir. 1 yıl öncesine göre yüzde 165 artış sağlanarak 137 bin yolcu havalimanını kullanmıştır. Ayrıca her yıl Nevruz döneminde havalimanı yoğun bir İran’dan gelen Havayolu şirketleri yolcu getirmektedir. 2013 yılında Nevruz döneminde 20 günlük zaman diliminde 119 dış hat uçuşu olmuştur” dedi.

Kara Havacılık Okulu ile ilgili de bilgiler veren Demir, “3 milyon 302 bin metrekarelik alan istimlak edilerek Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Ankara Güvercinlik Kara Havacılık okulu Isparta’da yapımına hızlı bir şekilde devam etmektedir. Maliyeti 142,5 milyon TL olacak olan okul tamamlanınca 5,6 bin kişi istihdam edilecektir. Müteahhitten aldığımız bilgilere göre 2014 yılı Haziran ayında bitirilmesi planlanan bu okul yapılınca başta Ortadoğu olmak üzere bazı batı ülkelerinden de pilot adayları gelerek bu okulda yetiştirilecektir. Gerek nüfus gerekse ekonomik bakımdan büyük katkılar sağlayacaktır” bilgisini verdi.

2013’DE 5 UÇAK BOYADIK
Süleyman Demirel Havalimanı’nda uçak boyama hangarının da çalıştığını kaydeden Demir, “Süleyman Demirel Havalimanı’nda Uçak boyama hangarı da faaliyetlerine devam etmekte olup, Airbus ve Boing uçaklarının boyası yapılmaktadır. 2013 yılında 5 adet uçak boyaması yapılmıştır. Ayrıca firmanın uçaklara bakım yapabilmesi için ruhsat çalışmaları da sürmektedir” dedi.

ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI
Isparta ve Burdur Belediyelerinin havalimanına ücretsiz servis düzenlediklerini ve bunun halk arasında memnuniyetle karşılandığını da dile getiren Havalimanı Müdürü İlhan Demir, “Isparta ve Burdur Belediyeleri kalkışlardan bir saat önce ücretsiz servisler yaparak havalimanına hizmet vermektedir. Buda vatandaşlarımızı sonsuz olarak memnun etmektedir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum