Uçak Kazası İlgili Şok Gelişmeler

2007 yılında Isparta'da düşen uçağın kilit ismi Zeynel Gündoğ, hangi şok açıklamalarda bulundu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2012 17:33
Uçak Kazası İlgili Şok Gelişmeler

Isparta'da düşen uçağın kilit ismi World Focus'un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ, Sabah'a konuştu.

Sabah Gazetesinden Erhan Öztürk’ün haberi şöyle;
Isparta'da 30 Kasım 2007'de 7'si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Atlasjet kazasıyla ilgili her gün yeni bir skandal çıkıyor. Bilirkişiler Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy'un 'asli kusurlu' olarak tespit ettiği MD tipi uçağın sahte imzayla Atlasjet'e kiralandığı ortaya çıktı. SABAH'a konuşan World Focus'un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ "Ben bu davada gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Almanya'da bulunduğum sırada imzam taklit edilerek düşen uçak saati 2 bin 200 dolara kiralanmış. Bütün bunları davanın görüldüğü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde de anlattım. Gerçek imza sirkülerimi mahkemeye takdim ettim. Kiralanan uçağın sözleşmesindeki imza ile benim imzalarım karşılaştırılsın" dedi.

HER ŞEY ORTAYA ÇIKSIN
"İmzaların Adli Tıp Kurumu'nda kriminal incelemeyle kime ait olduğu belirlenir" diyen Gündoğ sözlerine şöyle devam etti: "Dolaylı yollardan tehdit ediliyorum. Ama bütün gerçekler, deliller, iddialar, tespitler ortadayken susmak insanlık ayıbıdır. Ben gerçeklerin bütün çıplaklığıyla netleşmesinden yanayım. İmza yetkimi kimseye vermedim. Şirketin yönetim kurulu başkanı olmadan böyle bir sözleşme nasıl yapılır? Murat Ersoy bana, 'SABAH'a konuşma' dedi. Ben de kendisine, 'Bisiklet mi kiralıyorsunuz. Neden benim imzam olmadan, sahte imzayla böyle bir kiralama işlemi gerçekleştirdiniz' dedim. World Focus'un İran'a sattığı uçaklarda da aynı yöntem kullanılmış. Ben ve Hollandalı ortağımız elimizdeki belge ve bilgileri mahkemeye sunduk."

KARAKUTU NEREDE BİLMİYORUM
Atlasjet'e kiralanan uçağın, sözleşmesinde imzasının taklit edildiğini belirten World Focus Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ'un iddialarıyla ilgili konuşan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise Sabah'a şunları söyledi: "World Focus'un iç işlerini benim bilebilmem mümkün değil. Zeynel Gündoğ'u mahkemede gördüm. Gündoğ'un ortağı Yavuz Çizmeci'yi havacılık sektöründe tanımayan yoktur. Konu yargıya intikal etmiş. Bizim konuya bu saatten sonra müdahil olma şansımız, yetkimiz yok." 'Karakutu ortada yok' iddiasını ise Ersoy, "Karakutunun nerede olduğunu bilmem mümkün değil. Bakanlık yetkilileri bu konuyu açıklar" diye yanıtladı. Ersoy, Zeynel Gündoğ'u konuyla ilgili aradığını ancak bir telkinde bulunmadığını da sözlerine ekledi.

BENDEN BELGE, BİLGİ SAKLADILAR
Kendisinden belge ve bilgi saklandığını belirten Gündoğ "Isparta'da düşen uçağın Atlasjet'e kiralanması olayında da benim imzam yoktur ve bu firma yetkilileriyle muhatap olan tek kişi Yavuz Çizmeci'dir. Eğer teknik olarak uçmaması gereken bir uçağın havalanmasına izin verilmişse, bunda Atlasjet yetkilileri kadar, World Focus da sorumludur. Şahsımın ve imzamın daha nerelerde kullanıldığı ve ne şekilde suiistimale uğratıldığımı hâlâ tam olarak bilememekteyim. Benden belge ve bilgi saklıyorlar. Sadece atılan imzaların kriminal araştırması, incelemesi yapılırsa işlemlerin sahte, gerçek dışı yapıldığı ortaya çıkacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.