Uçak Kazasında Flaş İfade

Isparta’da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün yapılan 26’ncı duruşmaya Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy'un ifadeleri damga vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2014 17:20
Uçak Kazasında Flaş İfade

- Uçuş kodlaması yanlış yapılmış, uçak bu yüzden olmaması gereken yere düştü

-Yere yaklaşım cihazı 15 gün öncesinden arızalıydı. Üstelik bunu hem merhum hem de diğer pilotlarla teknisyenler biliyordu. Bile bile uçtular

-World Focus Sahibi Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ile ilgili bakım ve birim müdürleri olası kasıtla adam öldürme suçunu işlemişlerdir

Isparta’da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün yapılan 26’ncı duruşmaya Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy'un ifadeleri damga vurdu. Kazanın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra sessizliğini bozan Ersoy "Bu uçağın yere yaklaşım cihazı kazadan 15 gün önce arızalanmış. Tüm pilotlar bunu bilerek uçmuşlar. O nedenle hem merhum pilotlar, hem de hayatta olan diğer pilotlar ile Word Focus'un ilgili yönetim kademesiyle teknisyenleri bilinçli taksir suçunu işlemişlerdir" dedi. Duruşma dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile Yardımcısı Oktay Erdağı hakkında Ankara 13.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dosyanın Isparta'daki dosyayla birleştirilmesi amacıyla 21 Ekim 2014 tarihine ertelendi.

Mehmet Erçakır / Ali Çevikbaş - DHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.