Ücretsiz Otopark Başka Bahara Kaldı

Belediye Başkanı Günaydın’ın ücretsiz olacak dediği otoparklarda yeni bir bilmece ortaya çıktı. Gültekin Otopark işletmesi sahibi Gökhan Gültekin, Belediye ile yapılan sözleşmenin bitmediğini ve 1 yıl daha otopark işletmesinin kendilerinde olduğunu söyled

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2013 11:00
Ücretsiz Otopark Başka Bahara Kaldı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın otoparklar ücretsiz olacak açıklamasının ardından şu anda cadde ve sokaklardaki otoparkların işletmesini sürdüren Gültekin Otopark’ın işletme sahibi Gökhan Gültekin, yasalar gereği sözleşmesinin bir yıl daha uzadığını ve otoparkları işletmeye devam edeceklerini söyledi.

OTOPARK BİR KÜLTÜRDÜR
Kendilerine yapıldığı iddia edilen tebligatın yasalara uygun olmadığını ve zamanında yapılmadığını ileri süren Gültekin, “Otopark bir kültürdür. 3 bin 225 belediye arasında da hiçbir başkanın gündeminde bu konular yoktur. Şehirde yaşamanın bir bedeli vardır. Vatandaşlarımızı da böyle basit konularla kandırmaya gerek yoktur” dedi.

Bu sabah gazetecilerle kahvaltıda buluşan Gültekin Otopark işletmecisi Gökhan Gültekin, “Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediyesi yetkililerinin cadde ve sokak otoparkları ile ilgili olarak basına yansıyan açıklamalarında “Biz Isparta halkının yanındayız, belediye olarak halkın yanındayız, Ezdirmeyiz, ezmeyiz de. Öyle bir şey yok tebligat yapıldı. Biz uzatma taraftarı değiliz uzatma da yapamayız” ifadeleri ile ve devamında söz de 16 Eylül’de ücretli otopark uygulamasının kaldırılacağına ilişkin ifadelere yer verilmiştir.ajans32

KAFAMIZA GÖRE PARA ALMIYORUZ
Tarafımız olan Gültekin Otopark işletmeciliği olarak hiçbir şekilde yolda durandan kafamıza göre para almıyoruz. Otopark hizmetini de 5393 sayılı yasanın 15. maddesinde yer alan “ ……….yol, cadde, sokak, üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek…..” yasal düzenlemesine dayanarak Isparta Belediyesi’nin bu işletme hakkını 430.000,00 TL yıllık kira bedeli karşılığında, bu bedeli Isparta belediyesinin kasasına koyarak, karı ya da zararı tarafımıza ait olmak üzere yapıyoruz. Isparta Belediyesi yetkililerinin ‘Isparta halkını ezdirmeyiz, ezmeyiz’ beyanları ve Isparta halkının yanında olduğu yönündeki ifadeleri sanki tarafımızın hakkı olmayan bir uygulamayı belediye başkanlığı ortadan kaldırıyormuşçasına anlaşılmaktadır ki bu son derece talihsiz ve sorumsuz bir açıklamadır” dedi.

EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞÜYORUZ
Gültekin, “Isparta 3. Noterliği’nce belediye ile belediyenin caddeler üzerinde ücretli otopark uygulamasını yaptırmak istemesi üzerine bir başkası olabilecekken biz bu işe talip olduk ve bunun üzerine aramızda yaptığımız ve yıllık 430.000,00 TL ve devam eden her yıl için artışa tabi bir kira bedeli karşılığında bu hizmeti yürütüyoruz. Zira ileri şehircilik anlayışının bir gereği olarak 2005 yılında 5393 sayılı yasa ile ortaya konulan bu ücretli otopark hizmeti tarafımızın kafasından uydurduğu zorla para aldığı bir uygulama değildir. Otopark işletmeciliği ileri şehircilik anlayışının bir gereği olmasının yanında halkın ve belediyenin de yanında olan bir uygulamadır. Zira bu işletme 60 sigortalı işçinin ve bunların aileleri ile birlikte 250-300 kişinin ekmek parasını kazandığı, evine ekmeğini götürdüğü bizimle ekmeğini bölüştüğü bir istihdam ve iş sahasıdır” ifadelerini kullandı.ajans32

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİDİR
Gökhan Gültekin, “Kaldı ki güzel Ispartamız için bu rakamlar azımsanacak rakamlar olmadığı gibi bu ölçekte istihdam sahası da pek fazla yoktur. Aynı zamanda belediyemiz, tarafımız zarar etse dahi yıllık kira bedel olarak 450.000,00 – 500.000,00 TL civarında bir gelir elde etmektedir. Vatandaşımız ile çalışanlarımızı karşı karşıya getirecek, kira süremiz devam ettiği ve ellerinde her hangi bir mahkeme kararı ve kesinlik bulunmadığı halde halkı yanlış yönlendirerek otopark olarak kullanılan caddeleri ve otopark sahalarını tartışma ortamı, karmaşa ve kaosa sürüklemesi halkı yanlış bilgilendirmesi son derece talihsiz ve sorumsuzca bir açıklama olmuştur. İdarecilere düşen sorumlu davranmak hiç kimseyi zor durumda bırakmamaktır. Aziz Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Asla bir muz Cumhuriyeti değildir. Belediyemize düşen aramızdaki kira ilişkisini aramızda çözümlemeye çalışmak olmalıdır. Eğer belediyemizin bir haklılığı var ise yasal yollardan tarafımızın işletmesini mahkeme kararı ile sonlandırır ve vatandaşı bu olaylara karıştırmaz” dedi.

HİÇ BİR BELEDİYE BAŞKANIN GÜNDEMİNDE BU KONU YOK
İdareciliğin veballeri bulunduğunu dile getiren Gültekin, “İdareci kimse sıradan halk gibi kesin olmayan bir şeyi konuşmamalıdır, zira idareciliğin vebali bulunmaktadır. Çalışanlarım ile vatandaş arasında tüm yasal haklarım, kiracılığımın devam etmesine rağmen talihsiz ve sorumsuz bu açıklamalar nedeni ile para ödemek istemeyecek vatandaşlarla yaşanacak her türlü tartışmadan maalesef Isparta Belediyesi’nin yetkilileri sorumludur.

Ayrıca kira süremiz 11.09.2014 tarihine kadar devam etmektedir. Otopark bir kültürdür. 3 bin 225 belediye arasında da hiçbir başkanın gündeminde bu konular yoktur. Şehirde yaşamanın bir bedeli vardır. Vatandaşlarımızı da böyle basit konularla kandırmaya gerek yoktur” dedi.
Gültekin sözlerini “Sayın belediyemiz yetkililerine kiracılık ilişkimize vatandaşı karıştırmadan, varsa haklılıklarımız hukuki mücadele zemininde ihtilaflarımızı aramızda çözmemiz gerektiğini önemle belirtmek isterim” diyerek tamamladı.

GÖZLER 12 EYLÜL’E ÇEVRİLDİ
Şimdi gözler 12 Eylül’e çevrildi. Zira Belediye Başkanı Günaydın, 12 Eylül’de otoparkların ücretsiz olacağını duyurmuştu. Ancak, Gültekin Otopark İşletmesi 12 Eylül tarihinde de otoparklardan ücret almaya devam edeceğini açıkladı.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum