Ucuz Konutta Ön Kayıt Başladı

Ucuz Konutta Ön Kayıt Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2019 09:39
Ucuz Konutta Ön Kayıt Başladı

Isparta Belediyesi bünyesinde yapılacak olan dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesinin ön başvuruları başladı.7 Kriterin belirlendiği başvurularda 2+1 ve 3+1 olarak 60-80, 80-100 ve 100-120 metrekarelik konutlar için ön başvuru alınıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın öncülüğünde Belediye Meclisinin aldığı 700 dönümlük bölgenin toplu konut alanı olarak ilan edilmesinin ardından, müracaatlar alınmaya başlandı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, müracaat ofisinde devam eden ön kayıtları inceledi. Dar gelirli ve emeklilere yönelik ucuz konut projesi ile ilgili olarak 7 kriter belirlendi. Bu kriterlere uyan vatandaşlar üç farklı konut tipinden birisini seçebilecek. 2+1 ve 3+1 olarak 60-80, 80-100 ve 100-120 metrekarelik konutlara müracaat eden vatandaşlar, uygulamadan memnuniyetlerini ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a duydukları güveni dile getirdiler.

İNSANLARIMIZIN HİÇBİRİ ALDANMASIN İSTİYORUZ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ev sahibi olmayan, dar gelirli vatandaşlar için konut hamlesi başlattıklarını dile getirdi. Günaydın, şunları söyledi: “Konut kayıtlarını almaya başladık, yarım günde 2 binin üzerinde bir başvuru oldu. Müracaat sayısını görmek istiyoruz, çünkü bu konuda hakiki bir davranış yapmak istiyoruz. İnsanlarımızın hiçbiri aldanmasın istiyoruz, aldatılmasın istiyoruz. Onun için bu konuyu ele aldık. Daha önce bu konuyla ilgili ‘yapacağız’ dediler, maalesef yapmadılar. ‘biz yapalım’ dedik, ‘hayır biz yapacağız’ dediler, yapmadılar. Isparta’mızı o laflara biz kurban yapmayacağız. Çok yüksek bir müracaat sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum. Halkımız telaşa kapılmasın, Isparta’mızın gerçek ihtiyaç kaydını çıkarmak istiyoruz. Arazimizin yeri de tespit edildi, onun çalışmalarına da başladık. Evi olmayan vatandaşlarımızın kaydını alıyoruz. Emekli olmuş, emekliler kandırılmış, ev sahibi olamamış. Vatandaşlarımız ev sahibi olamamış. Bu konuya baş koydum, gövdemi koydum. Allah’ın izniyle bu konunun altından çıkacağımı umut ediyorum. Çalışacağım, para kazanmadan halkımızın ihtiyacını görmek istiyorum. Halkımızın kazanmasını istiyoruz. Bu samimiyetime Isparta halkı inansın. ‘Ben 300-500-800 liraya aylık taksitle yaparım’ demenin anlamı yok. Hiç para kazanmadan yapacağımı söylerim, işin doğrusu bu. Bu güzel insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyorum. Bu halkımızın tamamını sevindirmek istiyorum. Onlarla beraber bende gülmek istiyorum, bunu bilsinler gerisini bize bıraksınlar. Şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum”

BAŞKANIMIZ BULUNMAZ BİR KAPTAN
Vatandaşların toplu konut için ortak düşünceleri ise ‘Bunu yaparsa Yusuf Ziya Günaydın yapar’ oldu. Müracaatlarını tamamlayan vatandaşlar düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler: “Bunu yaparsa Isparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın yapacak gerisinin hikâye olduğunu düşünüyorum. AK Parti döneminde 4 yıl önce 20 bin kişiyi emekliler derneğine TOKİ yapacağız diye kayıt yaptılar. Ama bu tamamen kandırmaca oldu. Ama Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın ağzından çıkan her kelime, sözün bir senet olduğunu bilerek yüzde yüz konut yapacağına inanıyor ve halkımızı sevindireceğini biliyoruz. 237 bin nüfuslu Isparta’mızın Belediye Başkanımıza destek çıkmasını tavsiye ediyorum.
Başlayan bu uygulama çok güzel, dar gelirli aile olarak ev alma şansımız yok. Gelirimiz-giderimiz belli. Memnunuz. Kira öder gibi öderiz, başımızı sokacak bir evimiz olur. Dar gelirli olan bizler için bu büyük bir velinimettir. Kiralardan bıktık, ev sahiplerinin kahrı çekilmiyor. Allah garibanlara ev versin. Kendi imkânlarımız doğrultusunda ev sahibi olmak istiyoruz. Ev sahibi olurken, kredi çekiyorsun ve iki katı kadar ödeme yapıyorsun. Belediyemizin bu kararını çok doğru ve yerinde görüyorum. Başkanımızla gurur duyuyoruz. Başkanımız bulunmaz bir kaptan, bir başkandan daha ne beklenebilir. Bu memlekete en iyi hizmeti veriyor”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum