UEFA'da G.Saray İzleri

Fenerbahçe, UEFA Tahkim Kurulu’nda da sarı-kırmızılıların izine rastladı. Kurulun kararlarına dayanak oluşturan polis fezlekelerinin, o dönemde “TFF Genel Sekreteri” olarak görevde bulunan Ebru Köksal tarafından UEFA’ya gönderildiği belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2013 11:11
UEFA'da G.Saray İzleri

UEFA Tahkim Kurulu’nun verdiği kararın ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne bugün başvuracak olan Fenerbahçe Yönetimi, gerekçeli kararlar ve yaşananlarla ilgili olarak basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Yaşanan süreci anlatan ve Tahkim’in kararındaki çarpıklıkları anlatan sarı-lacivertlilerin özellikle Galatasaraylı olarak bilinen Lutfi Arıboğan, Ebru Köksal ve İlhan Helvacı’ya yüklenmeleri dikkat çekti.

Tahkim Kurulu’nun kararının en büyük dayanak noktasının “polis fezlekeleri” olduğuna dikkat çeken Fenerbahçeli yöneticiler, “Bunun UEFA’nın eline nasıl geçtiğini merak ettik. Niye yollanmıştı ve belgelerin yollanma şekli neydi? Bunu TFF’ye yazılı olarak sorduk. Dönemin Genel Sekreteri Ebru Köksal’ın imzasıyla UEFA Genel Sekreteri Infantino’ya gönderildiğini gördük. Halbuki o anda iddianame hazırdı ve ilk duruşma yapılmıştı. Dolayısıyla polis fezlekesinin hiçbir hükmü kalmamıştı. Tarihe bakın, 16 Şubat 2012... Dikkat ederseniz, 31 Ocak’ta Mehmet Ali Aydınlar istifa ediyor, 27 Şubat’ta Yıldırım Demirören geliyor. Tam, Hüsnü Güreli’nin yer aldığı geçiş sürecinde gönderilmiş. Ancak 900 sayfalık fezleke bir anda tercüme edilmiş olamayacağına göre herhalde Aydınlar döneminde başlamıştır” ifadesini kullandılar.

Türkçe klavye
Fenerbahçe’nin geçen sezon Avrupa kupalarında yer almasının, İskoç müfettişin izninden dolayı gerçekleştiğini de belirten sarı-lacivertliler, kendileri hakkında son raporu hazırlayan İspanyol müfettiş Palacios konusunda soru işaretleri bulunduğuna vurgu yaparak, “İspanyol müfettişin yazdıkları, Türkçe klavyeli bir bilgisayardan çıkma... Ya bir yerden buldu! ya da Türkiye’de yazdırıyorlar” diyerek bazı imalarda bulundular.

Etik baskın!
27 Haziran’daki basın toplantısında Etik Kurulu’nun tehdit edildiğini belirten, ancak o dönemde kimin yaptığını söylemeyen Başkan Aziz Yıldırım’ın bu sözlerini daha da açan Fenerbahçeli yöneticiler, “Herkes biliyor” diyerek Lutfi Arıboğan’ın adını verdiler. Etik Kurulu’nun karar vermek için kapandığı otele eşiyle birlikte giden Arıboğan’ın baskı yaptığını iddia eden sarı-lacivertliler, Şekip Mosturoğlu için alınan kararda da kurulun, Ufuk Özerten ile Kemal Kapulluoğlu tarafından etki altında bırakıldığını söylediler.

Üçü de Cim Bom'da
Şike sürecinde Futbol Federasyonu’nda etkili görevlerde bulunan üç profesyonel yönetici de bugün Galatasaray’da yer alıyor. Lutfi Arıboğan, Galatasaray CEO’su olarak icra kurulunun başında yer alırken, Ebru Köksal ise Ünal Aysal yönetiminde bulunuyor. İlhan Helvacı ise şirket yönetiminde görev aldı.

İndirime gerekçe gidilmeyen sezon
Fenerbahçe’nin iki yıl önce Avrupa Kupaları’na gidememesi indirim(!) gerekçesi oldu. Tahkim Kurulu’nun, +1 olarak değerlendirilen bir yıl ertelemeli cezasını kaldırmasındaki gerekçenin, sarı-lacivertlilerin Futbol Federasyonu’nun göndermemesinden kaynaklandığı dile getirildi.

Geriye dönüş yok
Sarı-lacivertliler, UEFA Tahkim Kurulu’nun gerekçeli raporunda da TFF kararlarının onaylandığına dikkat çektiler. Yaşanan olayların Futbol Federasyonu’nun iç meselesi olduğuna dikkat çeken Kurul, bu dosyada 2013’teki Disiplin Talimatı’nın da uygulanmayacağını belirttiler.

Yargıtay bekleniyor
Yöneticiler, Yargıtay’ın kararının bir an önce çıkmasını bekliyor. Sarı-lacivertliler, “Daha fazla uzamasının bir anlamı yok. Eğri ya da doğru bir karar verilmeli ki Türk futbolu da bu tartışmalardan kurtulsun” yorumunu yaptılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.