UEFA'nın Şakası Yok

Denk bütçeyi tutturamadığı için UEFA’dan ceza alan G.Saray, 31 Mayıs 2015’te en fazla 30 milyon Euro zarar gösterebilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2014 11:08
UEFA'nın Şakası Yok

Çok daha büyük bir cezaya çarptırılmamak için Aysal yönetimi, halen 60 milyon Euro olan bu zararı yarıya indirmek amacıyla kemer sıkıyor.
Galatasaray’da hareketli bir gün yaşanacak. Başkan Ünal Aysal, Roberto Mancini ile yapacağı görüşmede kulübün transfer bütçesini, mali gerçeklerini ve planlamasını anlatacak. “Mancini ile yollarımızı ayırmak gibi bir düşüncemiz yok. Ama nasıl? Bizim şartlarımızla, ona vereceğimiz olanakları bilerek ve bize başarı taahhüdü vererek kalmasını istiyoruz”
sözlerini dün sarf eden Aysal’ın gelin bu düşüncesinin altında yatan gerçeği açalım. UEFA’ya sunduğu denk bütçeyi 4.3 milyon Euro aştığı için Finansal Fair Play kriterleri gereği 200 bin Euro para cezası alan Galatasaray’da, Aysal temkinli davranıyor. Mali gerekler ile hareket edip başka bir yaptırım ile karşılaşmak istemiyor. 30 milyon Euro zarar hakkı tanıyan UEFA’nın süresi 31 Mayıs 2015’te sona eriyor.

KALİTE DÜŞÜRÜLMEYECEK AKSİNE YÜKSELECEK
G.Saray Sportif AŞ’nin zararı Ocak ayında yapılan transfer harcamaları ile beraber 60 milyon Euro düzeyinde... Bu tarihte bu rakamın 30 milyon Euro’ya inmesi gerekiyor. Aysal, Mancini’ye ellerindeki kadronun geniş olduğunu ve transferde ancak mevcut kadroda indirim yapıp maliyetini düşürmeleri ya da karlı oyuncu satışı halinde transfer için yeni fon üretebileceklerini belirtecek. Aynı zamanda Aysal bu kalemleri kullanıp, transfer dönemini 3 oyuncu takviyesi ile kapatmayı da planlıyor.

Başkan, bu oyuncuları ve politikalarını şu sözlerle dün zaten açıkladı
Aslında Galatasaray’ın bütün oyuncuları çilek ama yenileri de gelecek. Herkesin takım içinde görmekten mutlu olacağı oyuncular gelecek. Kaliteyi düşürmeyeceğiz, yükselteceğiz...

YILDIZLAR İÇİN DÜNYA KUPASI BEKLENİYOR
Kısaca masrafların azaltılması bu nedenle şart...
GS Store Pazarlama şirketinin yüzde 50’si Sportif AŞ’ye satılıp, Denizbank’a olan kredi borcu da kur farkı zararını ortadan kaldırmak adına Türk lirasına çevrildi. Aynı zamanda Galatasaray yönetimi, bu doğrultuda oyuncu kadrosu ve maliyetini düşürüp, Muslera ve Sneijder gibi oyuncularının yüksek teklif alması halinde satılabileceğini ifade ediyor. Alınması düşünülen oyuncular içinde kulüplerine bu politika nedeniyle takas futbolcu önerisi yapılıyor. Yeni gelir yaratabilecek stratejiler de hazırlanıyor.

Bahane duymak istemiyoruz!
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, G.Saray Lisesi öğrencilerinin katıldığı konferansta Mancini hakkında konuştu. Aysal, İtalyan hocayla bir araya geleceğini belirterek, “Mancini ile bir toplantı yaparak şartlarımızı sunacağız ve cevabını bekleyeceğiz. Biz her şeyin net olmasını istiyoruz. Hocamız daha sonra bize çıkıp herhangi bir başarısızlıkta siz bana istediğim futbolcuları almadınız diyerek bir bahene üretilmesini istemiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.