Ülke Felakete Sürükleniyor

CHP Konya Milletvekili Atila Kart, Isparta’ya gelerek İl Başkanlığını ziyaret etti. Partililerle buluşan Milletvekili Kart, ülke gündemi değerlendirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirdi. Kart, ülkenin felakete sürüklendiğini ileri sürd

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2014 17:42
Ülke Felakete Sürükleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Atila Kart, hükümetin yanlış politikası nedeniyle Türkiye’yi yabancılaştırdığını anayasal ve hukuksal devlet anlayışını ortadan kaldırdıklarını söyledi. Ayrıca Milletvekili Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF’ye olan bütün borcun ödendiği açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

ANAYASAL VE HUKUKSAL BİR DEVLET DEĞİLİZ
CHP Konya Milletvekili Atila Kart, AK Parti hükümetinin yanlış politikaları nedeniyle Türkiye’nin anayasal ve hukuksal devlet sisteminden ayrıldığını belirterek, hükümetin Türkiye’yi anayasal ve hukuksal devlet anlayışından uzaklaştırdığını söyledi.

Milletvekili Kart, “Türkiye Cumhuriyet’i anayasal bir devlettir. Ama hukuk devleti olmayı maalesef hükümet sayesinde idare edemedik. AK Parti hükümetinden önce anayasal ve hukuk devleti olarak yaşantımız devam ediyordu. Ancak geçtiğimiz 11 yılda Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kurumları görevlerini layıkıyla yapamadı. Ya işlerini kaybettiler yada askıya alındılar. Yani İktidar gücü ile bu kurumlar görevlerini yapmadı. İktidarın bu yanlış politikası ülkeyi felakete götürüyor. Bu nedenle AK Parti 11 yıllık iktidarlık döneminde anayasal ve hukuksal kurumları talan etmiştir” dedi.

IMF’YE BORÇ ÖDEDİK AÇIKLAMALARI YALANDIR
CHP Konya Milletvekili Atila Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF’ye olan bütün borçları ödedik, birde IMF’ye borç verdik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, IMF’ye olan borcun yüzde 40’ının son 11 yılın borcu olduğunu söyledi.
Vekil Kart, “Türkiye’nin üzerinde 11 yıldır kara bulutlar geziyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor IMF’ye bizden önceki hükümetlere ait 23 milyon dolarlık borcu ödedik, bir de üstüne IMF’ye borç verdik diyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ülkenin IMF’ye borcu 23 milyon dolardır. Bu borcun 11 milyon dolarlık bölümü 11 yıllık AK Parti iktiranındır. Bir de şöyle bir durum var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sanki Türkiye’nin borcu sadece IMF’yeymiş gibi konuşmalar yapıyor. Bu sadece Türkiye’yi kandırmaktan başka bir şey değildir” dedi.

TÜRKİYE’Yİ YABANCILAŞTIRDILAR
CHP Konya Milletvekili Atila Kart, AK Parti iktidarının Türkiye’ye ekonomik katkı sağlayan birçok kurumu özelleştirdiğini belirterek, Türkiye’nin yabancılaştırıldığını söyledi.

Vekil Kart, AK Parti hükümetinin Türkiye’ye en büyük zararlarından biri de Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan kurumları özelleştirmesidir. Tamam kabul ediyoruz. Bazı borçlar ödendi. Ancak bu yanlış politika ile Türkiye yabancılaştırıldı. Yolsuzluğun önü açılmış oldu. Türkiye’nin bu konuda en büyük sıkıntısı Telekom’un özelleştirilmesidir. Bir ülkenin iletişim ağının yabancılara devredilmesi o ülke için sorun teşkil eder. Bizde bu özelleştirilmelerin ardından sıkıntılar çekiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum