Ülkeyi Bu Duruma Tek Adam Rejimi Soktu

Ülkeyi Bu Duruma Tek Adam Rejimi Soktu

Yayınlanma:
Ülkeyi Bu Duruma Tek Adam Rejimi Soktu

Türkiye'de son dönemdeki kur artışları nedeniyle CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. Hükümetin ülkeyi yönetemediğini belirten İl Başkanı Halıcı, "Türkiye'nin sıkışık durumdan kurtulması için erken değil hemen seçim olmalı" dedi.

CHP İl Başkanı Halıcı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı, “Türkiye’nin ekonomik bir krizden ziyade ciddi bir buhran içinde olduğu düşünüyoruz. Türkiye’de dolar kuru bir günde yüzde 10 arttı ve hiç kimse çıkıp da televizyonda bir açıklama yapmadı.

ACISINI ÇEKİYORUZ

Ekonomi Bakanı, Merkez Bankası Başkanı yok mu bu ülkenin? Hazineden sorumlu insanlar yok mu? İşte tek adam rejimi diye eleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’yi nereye getirmiş. Ekonominin kitabını yazdığını iddia edenlerin nasıl bir kitap yazdığını hep beraber izliyoruz. Fakat acısını da hep beraber çekiyoruz.

KUYRUKLARI OLUŞTU

Kuyruklardan bahsediyorlardı bu ülkede. Kimlerin kuyruk meydana getirdiğini görüyoruz. Akaryakıt istasyonlarındaki kuyrukları görüyor musunuz? Maalesef gelen zamlardan sonra insanlar kuyruğu girmeye başladı.

HEMEN SEÇİM YAAPMALIYIZ

Bu noktaya tamamen yanlış tek adam rejimi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yüzünden gelindi. Hala daha yanlış yapmaya devam ediyoruz. 400 baz puan faiz indirdik, aralık ayında bir kez daha indireceğiz. Bir an önce ülkenin önüne sandığı getirmeniz lazım. Demokrasilerde sistem kitlendiğinde çözüm sandıktır. O yüzden erken seçim değil hemen seçim yapmamız gerekiyor.” 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum