Ülkü Ocakları'nın Yardım Tırı Yola Çıktı

Ülkü Ocakları'nın Yardım Tırı Yola Çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2015 10:44
Ülkü Ocakları'nın Yardım Tırı Yola Çıktı

Isparta Ülkü Ocakları Başkanlığı, Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesinde büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenlerine bir kamyon dolusu malzeme gönderdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Akif Çapraz, "Bedeli ne olursa olsun varımızı, yoğumuzu, kanımızı, başımızı vermeye hazırız. Bugün yardım tırlarını gönderiyoruz, yarın gerekirse canımızı vermeye de gideriz." dedi.

Yaklaşık 450 yardım kolisinin Türkmenlere ulaştırılacağını söyleyen Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, "21 Kasım'da Ülkü Ocakları olarak diğer illerle birlikte eş zamanlı olarak Bayırbucak Türkmenleri’nin Türkmendağı’nda Rusya, İran ve Suriye destekli operasyonlara maruz kaldığını bu noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin acilen destek vermesi gerektiğini söylemiştik. Akabinde de yardım kampanyası başlatmıştık. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak başlattığımız yardım kampanyası 30 Kasım’da sona erdi. Isparta’mızda hassasiyetin yüksek olduğunu gördük. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Yaklaşık 1 kamyon malzememiz bugün itibariyle yola çıkıyor. Yardım malzemelerimizin içerisinde kuru bakliyattan, bebek bezine, kıyafetten battaniye, yorgana kadar yaklaşık 450 koli yardım malzemesi yola çıkıyor. Ülkü ocaklarında Türkiye genelinde toplam 36 tır yardım toplandı. Yarın(bugün) saat 09.00’da Adana’da buluşulup Hatay Yayladağ’a geçilecek. Orada yardımlarımız Türkmen kardeşlerimize ulaştırılacaktır." diye konuştu.

GEREKİRSE CANIMIZI VERİRİZ
"Ülkü Ocakları için Hatay, İzmir, Diyarbakır, Isparta ne ise Türkmendağı’da odur." diyen Başkan Çapraz, Türkmen soydaşlar için canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi.

Çapraz, "Türkmen soydaşlarımız için malımızı da canımızı da vermeye hazırız. Bu söylemlerimiz Rus siyasetinde çok dikkat çekmiş. Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocaklarıyla ilgili Bozkurtlar ordusu olarak bir programda ele almışlar ve çok dikkatli olmaları gerektiğini söylemişler. Bir Rus milletvekili de Ülkü Ocakları’nı terör örgütü ilan edilmesini teklif etmiş ve kanun teklifi vermiş. Dış güçlerin bizi ne olarak gördüğünün çok önemi yok. Bizim inandığımız şudur ki; gavim gardaşlarımızın yanındayız. Bedeli ne olursa olsun varımızı, yoğumuzu, kanımızı, başımızı vermeye hazırız. Bugün yardım tırlarını gönderiyoruz, yarın gerekirse canımızı vermeye de gideriz." ifadesini kullandı.

YALÇIN: YALNIZ DEĞİLLER
Bu gibi yardımların devam edeceğini aktaran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın ise, "Türkiye'de değişik yerlerde Ülkü Ocaklarımız bir takım çalışmalar yaptı. Günlerdir çalışmaları devam ediyor. Türkmen kardeşlerimizin, namaza dururken bile "Biz yönümüzü kıbleye, sırtımızı Türkiye'ye veririz" dedikleri dönemde yalnız kalmadıklarını göstermek için bu tür çalışmalar yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün dünya üzerinde yaşayan Müslümanlar, dünyanın değişik yerlerinde zulüm görüyorlar. Özellikle Müslüman ve Türk olduğu zaman çok daha farklı bir şekilde bunun etkilerini görüyoruz. Cenab-ı Allah inşallah bir gün bu sıkıntıları bitirir. Dünyaya da Müslümanlara da, Türklere de huzur gelir. Bu yardımlar devam edecek. İnşallah orada huzur sağlanır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.