'Ülkücü Kendini Polis ve Jandarma Sanmayacak'

Isparta’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son günlerde artış gösteren terör olayları ile ilgili konuştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2011 17:52
'Ülkücü Kendini Polis ve Jandarma Sanmayacak'

Isparta’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son günlerde artış gösteren terör olayları ile ilgili konuştu. Yalçın; ülkücülerin tahriklere kapılmayacağını söyleyerek; “MHP teşkilatlarıyla temas halindeki hiçbir ülkücü meşruiyet sınırlarını çiğnemeyecek, kendisini polis ve jandarma yerine koymayacak” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 askerin şehit edildiği bir ortamda, yanına sanatçıları da alarak Somali'ye gitmesini eleştirdi. Yalçın, "Biz muhtaç olanlara yardım yapılmasın demiyoruz, ama hayır işlerini yapmanın da bir yolu yordamı vardır. Bu dikkati siyasi iktidar göstermelidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti teşkilatının çalışmalarına katılmak üzere Cumartesi günü Isparta'ya geldi. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Yalçın, terör saldırılarını değerlendirdi. Yalçın, Türkiye'de şehit cenazelerinin olduğu bir ortamda Başbakan'ın, Somali'ye gitmesini eleştirdi. Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti: "9 şehit veriliyor, ertesi gün Başbakan Somali'ye kaçıyor. Somali'nin arkasına saklanıyor. Yanına da Ajda Pekkan'ı alıyor. Bu şartlar altında bunu nasıl yapabiliyor? Milletimiz bunu değerlendirecektir. Biz muhtaç olanlara yardım yapılmasın demiyoruz. Ama, bu hayır işlerini yapmanın da bir yolu yordamı vardır. Bu dikkati siyasi iktidar göstermelidir. Siyasi iktidar mensupları, bu ülke için toprağa düşmüş şehitlere gerekli önemi vermediği takdirde, bu ülkenin savunma mekanizması ortadan kalkar. Vatan evlatlarının bu ülkeye güveni azalır" dedi.

PKK'nın son günlerde eylemini artırma kararı aldığını belirten Yalçın, 45 günde 45 şehidin verilmesinin açılım politikalarıyla şımartılan terör örgütünün geldiği noktayı gösterdiğini söyledi. Bölücü örgütün, planlarını Bozan MHP'lileri ve parti teşkilatlarını hedef almasının muhtemel olduğunu kaydeden Yalçın, "Geçmişte olduğu gibi, yeni şehit cenazeleri karşısında kalabalık psikolojisiyle hareket edenler, gençlik heyecanı ile tahriklere kapılan kimseler, Hatay ve İstanbul'da olduğu gibi sokaklara dökülebilir. Saldırılar yüzünden kendiliğinden oluşan toplumsal refleks içinde kimi gençlerin münferit davranışlarda bulunması gayet normaldir. Fakat, MHP teşkilatlarıyla temas halindeki hiçbir ülkücü meşruiyet sınırlarını çiğnemeyecek, kendisini polis jandarma yerine koymayacak, adaletin tecellisini yargıya bırakacaktır" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, teröristlerin kanlı eylemlerini sürdürmeye devam ettiğini ve halkı da içine alan yeni taktiklerle yeni eylemlere hazırlandığını belirterek, bir an evvel kararlılıkla hareket edilerek, Türkiye'nin terör belasından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Yalçın, Isparta'ya yaptığı ziyarette önce Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası MHP Isparta İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Yalçın, düzenlediği basın toplantısında terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kanlı terör örgütü PKK'nın son günlerde eylemlerini artırma kararı aldığını ve 15 Haziran'dan itibaren de uygulama safhasına geçtiğini belirten Yalçın, son 45 günde 45 şehit verildiğini belirtti.

"PKK HALKA SİLAH DAĞITIYOR"
PKK'nın siyasi uzantıları tarafından ilan edilen özerklik söylemlerinin Türk milleti nezdinde itibar görmemesinin bölücü terör örgütünü yeni taktiklere yönelttiğini anlatan Yalçın, ''Teröristlerin son taktiklerinden birisi halktan silahlı taban oluşturmak ve korku salmaya yönelik yeni suikastlar tertiplemektir. Bu amaçla bazı bölgelerde terör örgütü sempatizanlarına ve halka silah dağıtılarak, zorla eyleme sevk ediliyorlar. Karşı koyanlar ise acımasızca öldürülmektedir'' dedi.

Terör örgütünün devletin meşru yollardan sürdürdüğü terörle mücadeleyi rayından çıkarmak ve iç çatışma ortamının kıvılcımlarını yurdun dört bir yanına sıçratmak istediğini kaydeden Yalçın, sözlerine şöyle sürdürdü:
''Ocaklara ateş düşüren terör saldırıları yüzünden kendiliğinden oluşan toplumsal refleks içinde kimi gençlerin münferit olarak bulunması gayet olarak normaldir. Şurası muhakkak ki MHP teşkilatlarıyla temas halindeki hiçbir ülkücüsü ve Türk milliyetçisi meşruiyet sınırlarını çiğnemeyecek, kendini bir devletin polisi ve jandarması yerine koymayacak, adaletin tesisini yargıya bırakacaktır. Çünkü düsturları 40 yıllık şerefli bir mücadelenin mihnet, çile ve sabrında yoğrularak kemal bulan, büyük acılarını vatan, millet ve bayrak sevdasında dindiren Türk milliyetçileri, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğü prensibini içlerine sindirmişlerdir.''

Siyasi iktidarın terör örgütünün üzerine kararlılıkla gitmediği sürece ülkenin terörden kurtulamayacağını kaydeden Yalçın, ''İmralı susturulmadan, Kandil söndürülmeden, Mahmur dağıtılmadan bu terör belası bitmeyecek'' ifadelerini kullandı. Bu konuda AK Parti iktidarına açık destek verdiklerini de söyleyen Yalçın, ''Arzumuz bir an evvel, sadece birkaç uçak sortisiyle değil de onun desteklediği bir kara harekatıyla birlikte meselenin üzerine giderek, Türkiye'nin sınırlarını ve kendi coğrafyasını biran evvel güvenlik altına almalarıdır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.