Ülkü'nün Miniklerinden Sevgi Projesi

Ülkü İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencilerinin “Doğayı Korumak ve Yaşatmak” başlıklı ünite konusu kapsamında hazırladığı proje kelimenin tam anlamıyla ‘Sevgi Projesi’ oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2017 11:35
Ülkü'nün Miniklerinden Sevgi Projesi

DEMOKRAT GAZETESİ'NİN HABERİ

Ülkü İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencilerinin “Doğayı Korumak ve Yaşatmak” başlıklı ünite konusu kapsamında hazırladığı proje kelimenin tam anlamıyla ‘Sevgi Projesi’ oldu. Minik öğrenciler yetiştikleri bitkileri ve hayvanları hem sergiledi hem de sergiyi ziyaret eden diğer öğrencilere onları anlattı.

Kuşlar… Kediler… Tavuklar… Horozlar… Menekşeler… Rengarenk çiçekler… Çiftlik maketleri… Ülkü İlkokulu 1D ve 1F sınıfının minik öğrencilerinin “Doğayı Korumak ve Yaşatmak” başlıklı ünite konusu kapsamında hazırladığı proje dün Ülkü İlkokulu’nda görücüye çıktı. Minik öğrenciler hazırladığı projeler kapsamında kendi yetiştirdikleri bitkileri ve besledikleri evcil hayvanları sergileyerek sunum yaptı. Bitkilerin ve hayvanların özelliklerini ziyaretçilere anlatan öğrenciler hem eğlendi hem de ‘canlı sevgisi’ni doya doya yaşadı.

TÜM İNSANLIK İÇİN YAŞAMSAL BİR KONU
Projenin mimarları ise 1D Sınıfı öğretmeni Nazik Demiroğlu ve 1F Sınıfı öğretmeni Lale Karcı. Yaklaşık 20 gün önce sınıfta dikilen çiçekleri özenle büyüten, evlerinde evcil hayvan besleyen minik öğrenciler doğayı korumanın ve yaşatmanın tüm insanlık için ne kadar yaşamsal bir konu olduğunu yaşayarak öğrendi ve öğretti.

ÇOCUKLARIMIZIN YÜREĞİNE
SEVGİ TOHUMLARI EKİYORUZ
Ülkü İlkokulu 1D Sınıfı öğretmeni Nazik Demiroğlu, öğretmenlik mesleğinin sadece akademik olarak öğrencileri sınavlara, testlere hazırlamak olmadığının altını çizerek “Öğretmenlik çocuklarımızın yüreğine sevgi ekme mesleğidir, çocuklarımızı geleceğe iyi insan olarak hazırlama mesleğidir. Bu nedenle biz işe canlı sevgisini aşılamakla başladık. Mesele sadece insan sevgisi değil. Bitkiyi, ağacı, doğayı, hayvanları seven çocuk elbette insanları da sever. Küçük yaşlarda hayvan sevgisiyle, doğa sevgisiyle tanışan çocuklar ileride ailesine ve etrafındaki insanlara sahip çıkan bireyler olur” dedi.

İNSANI SEVMENİN YOLU…
Demiroğlu, “Bu proje etkinliğimizin amacı da bu. Bu bir başlangıç olur inşallah. Çocuklarımızın yüreğine sevi tohumları ekmek istiyoruz. Çağımızda bencillikten söz ediyoruz, değerlerimizin adım adım eksildiğinden söz ediyoruz, insan sevgisinin yok oluşundan, tahammülsüzlükten söz ediyoruz. Bunları yaşatmanın yolu sevgiden geçer. Sadece insanı değil. Doğayı, ağaçları, bitkileri, hayvanları sevmekten geçer. Çocuklarımız bir saksıya bir bitki ektiği zaman, onun büyüdüğünü, yeşerdiğini gördüğü zaman yaşadığı mutluluk tarif edilemez. Bu var olmanın, yaşatmanın mutluluğudur” ifadelerini kullandı.

ONLAR HEP TEMİZ BİR YÜREK TAŞIYOR
Projenin başından bu yana çocukların oldukça heyecanlı olduklarını kaydeden Nazik Demiroğlu, “İnanın çocuklar bizden daha heyecanlıydılar. Büyük bir heyecan, büyük bir coşku yaşadılar. Bizim beklediğimizin kat kat üstünde bir güzellik ortaya çıkardılar. Çocuklar hayvanları, bitkileri seviyor. Her zaman tertemiz bir yürek taşıyor onlar. Böyle etkinliklerle o güzellikleri muhafaza etmek gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

HEM ÖĞRENDİLER HEM ÖĞRETTİLER
Ülkü İlkokulu 1F sınıfı öğretmeni Lale Karcı da “İki sınıftan toplam 55 öğrencimiz doğayı korumak ve yaşatmak konu başlıklı proje için çalıştı. Kimisi evinde beslediği kuşu getirdi, kimisi sınıfta diktiğimiz, kendi elleri ile büyüttüğü bitkileri. Doğal çiftlik maketleri ile zenginleştirildi proje. Bu proje hem çocuklarımıza birçok şey öğretti ve kazandırdı hem de velilerimize” dedi.




















Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.