Uluborlu Kiraz Festivali'nin Tarihi Belli Oldu

Bu yıl 38.si düzenlenecek olan Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri iki aşamalı olarak yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2014 11:13
Uluborlu Kiraz Festivali'nin Tarihi Belli Oldu

Birinci aşama olan geleneksel kiraz festivali 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü, ikinci aşama olan yağlı pehlivan güreşleri ise 02 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak.

Bilindiği üzere Uluborlu'da gündönümü zamanında M.Ö. 150 yılından bu yana yağlı pehlivan güreşleri düzenlenmekte.

İhracata yönelik kiraz üretiminin yaygınlaşmasından sonra 1976 yılından bu yana yağlı pehlivan güreşleri yanında kiraz festivali de yapılmaya başlanmış ve 37 yıldır aralıksız yapılmakta.

Ayrıca Uluborlu Belediyesinden yapılan açıklamada, "Yağlı pehlivan güreşleri tarihinin Türkiye genelinde her nerede ve ne zaman yapılacağı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından belirlendiği ve Belediye ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında yürütülen yazışmalarda Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri için 02 Ağustos 2014 yapılması karaı alınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum