Uluborlu Kiraz Festivalinin Tarihi Belli Oldu

Bu yıl 36.sı düzenlenecek olan Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 30 Haziran – 01 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2012 14:33
Uluborlu Kiraz Festivalinin Tarihi Belli Oldu

Uluborlu Belediye Başkanlığından Yapılan açıklamada şöyle denildi;


Bilindiği üzere ilçemizde gündönümü zamanında M.Ö. 150 yılından bu yana yağlı pehlivan güreşleri düzenlenmektedir.

İhracata yönelik kiraz üretiminin yaygınlaşmasından sonra 1976 yılından bu yana yağlı pehlivan güreşleri yanında kiraz festivali de yapılmaya başlanmış ve 35 yıldır aralıksız yapıla gelmiştir.

Uluborlu Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Türkiye’nin en eski festivallerinden biridir. Bölge insanımız tarafından da her yıl merak ve heyecanla beklenmektedir.

Yağlı pehlivan güreşleri tarihinin Türkiye genelinde her nerede ve ne zaman yapılacağı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından belirlenmektedir. Belediyemiz ve Türkiye Güreş Federasyonu arasında yürütülen yazışmalarda Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri için 01 Temmuz 2012 tarihi tespit edilmiş, böylece kiraz festivalimizin de bir gün önce yani 30 Haziran 2012 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.