Uluborlu Kirazına Ne Oluyor?

Uluborlu’da geçen yıl aşırı yağış nedeniyle çatlama meydana gelen kirazının bu yılda olgunlaşmadan dökülmeye başladığı belirtiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2012 17:47
Uluborlu Kirazına Ne Oluyor?

Her yıl farklı bir afet sıkıntısı ile karşı karşıya kalan Isparta’da kirazların dökülmesi çiftçileri korkuttu.

Uluborlulu çiftçiler kirazların olgunlaşmadan dökülmeye başladığını söyleyerek “ağaçlarda elle sayılacak kadar kiraz kaldı. Bu kirazların neden döküldüğünün araştırılması gerekiyor” dedi.

Konu ile ilgili görüşlerini almak için aradığımız Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi kirazlardaki dökülmenin bir afet olmadığını ağaçların besleyemediği meyveleri döktüğünü söyledi. Ünverdi kirazlarda bu yıl ki sorunun aşırı yağışlar nedeniyle rekoltenin düşük olması olduğunu ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek kirazlardaki dökülme şikayetinin kendilerine de ulaştığını söyleyerek “uzmanlarımızı Uluborlu’ya inceleme yapmaları için gönderdik. Ağaçları incelediler. Dökülen kirazlar yeterli döllenmeyi sağlayamayan meyveler. Her yıl bir miktar meyve bu dönemde dökülür. Şu an için rekoltenin ne kadar olacağını söylemek mümkün değil. Fakat meyvede geçen yıl olduğu gibi yağış nedeniyle çatlama falan yok. Don veya yağmurdan kaynaklı çatlama olmazsa rekoltede iyi olacaktır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum