Uluborlu'da 35. Kiraz Festivali Düzenlendi

Türkiye kiraz üretiminin yüzde 15'ini karşılayan Uluborlu ilçesinde Geleneksel Kiraz Festivali 35. kez düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2011 11:26
Uluborlu'da 35. Kiraz Festivali Düzenlendi

Türkiye'nin kiraz borsasının belirlenmesinde önemli bir yeri olan Uluborlu'da düzenlenen festival alanında düzenlen törenlerde, halk Oyunları gösterisi ardından yarışmalara geçildi. Festivalde, yapılan 'en iyi kiraz' yarışmasında dereceye giren üreticilere hediyeler verildi.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından daha önce tespit edilen kriterlere göre yapılan yarışmada, bahçe düzenlemesi, meyve tutumu, temizlik, gübreleme, ilaçlama, kalite ve aroma özellikleri esas alındı.

Başvuranlar arasından bu kriterlere uyan üreticilerden Ahmet Telaşe birinci, Recai Kiriş ikinci, Mustafa Ali Karacalı üçüncü seçildi.

İl Özel İdaresi'ne ait Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilen birlik başkanı ve Uluborlu Kaymakamı Hayati Taşdan mansiyon aldı. Uluborlu Belediye Başkanlığı, Çopur Eczanesi, Uluborlu Eczanesi, Ünsel Gıda Ltd. Şti. , Alara Tarım, Bahar Kız Öğrenci Yurdu tarafından altın, Anıl Tarım, Yaprak Tarım, Uluborlu Tarım Kredi Kooperatifi ve Tüten Tarım tarafından zirai ilaç ve gübre desteği ile birlikte plaket verildi. Törende bir konuşma yapan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, bu yıl festivalin 35. 'sini düzenlediklerini ifade etti. Başkan Ünverdi, şöyle dedi:

"Şairin deyimiyle bir insan ömrünün yarısı kadar zamandır festivalimiz, aralıksız sürüyor ve artık yalnız civar il ve ilçelerde değil, Türkiye genelinde tanınıp ilgi görüyor. Bizim dedikodularla uğraşacak zamanımız yok, kasaba siyaseti yapanlara da verecek cevabımız yok. Bizler eserlerimizle konuşuruz, Uluborlumuzda yönünüzü nereye dönseniz bizim eserlerimizi görürsünüz. Bizler bu ülkeye büyük düşünmeyi öğreten Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. 2004 yılında belediye başkanı olduğumuzda ilçemize 8 ihracatçı firma gelmekte iken, bakın bu yıl, "Tüccarı kaçırdı" dediğiniz bu yıl, belediye başkanlığımıza şu ana kadar ilçemizden kiraz alımı yapmak için 30 ihracatçı firma müracaatta bulundu. Ayrıca, 60 civarında ihracat firmasına belediye başkanlığı olarak Uluborlu'ya davet eden bir mektup gönderdik. Bunlardan çoğu teşekkür için geri döndü. Festivalimize destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran Sayın Valimiz Memduh Oğuz'a, Isparta milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'e, Isparta Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Mehmet Şahingöz'e şükranlarımı sunuyorum. Diğer yandan MYO yapımındaki büyük desteklerinin yanında 2 yıldır güreş ağalığını üstlenen ve yanı sıra bu yıl festival sponsorluğunu paylaşan Sayın Ahmet Nedim Karasoy'a, 2009 güreş ağası ve bu yıl da festival sponsorumuz olan Selim Demirelli'ye, bilhassa teşekkür ediyorum. " İki gün boyunca devam edecek etkinliklerde, geleneksel yağlı güreşler yapılacak, sanatçılar konser verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.