Uluborlu’da Festival Coşkusu

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 37.'si bu yıl da coşkulu bir şekilde yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2013 16:19
Uluborlu’da Festival Coşkusu

Uluborlu kirazını tanıtım amacıyla 36 yıldır aralıksız düzenlenen festivale Vali Memduh Oğuz'un yanı sıra çok sayıda protokol üyesi de eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'na çelenk koyma merasimi ile başlayan program, festivalin yapıldığı alana festival yürüyüşü ile devam etti. Aydın Akademi Sanat Spor Kulübü'nün halk oyunları gösterisi sergilediği festivalde, 'En iyi kiraz yetiştiriciliği' yarışması da yapıldı. Yarışmada; birinciliği Ahmet Arısoy, ikinciliği Mustafa Ali Karacalı alırken üçüncü ise Mustafa Çiftçi oldu.



Dereceye giren üreticilere birer adet altınla zirai ilaç desteği verildi. Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, kiraz sezonunun bu yıl bir haftaya yakın erken açıldığını dile getirdi. Önceki yıllarda kiraz sezonunun kiraz festivalinden sonra başladığını aktaran Ünverdi, "Bu yıl kiraz sezonu festivalimizin tam ortasına denk geldi. Bu nedenle ilçemizin tüm üreticisi, işçisi, çalışanı yani tamamı ovada kiraz hasadı yapıyor. Bu yıl Uluborlu kirazı adını gerçekten şanslı yıllardan birini yaşıyoruz." dedi.

Ankara Uluborlulular Derneği Başkanı Mustafa Hasçiçek de Başkan Ünverdi'ye hizmetlerinden dolayı şilt hediye ederek şunları söyledi: "Bu güzel hizmetleri yapan başkanımızı tebrik ediyorum. Uluborlu'ya yapacakları soğuk hava işletmesi, seçme ve tasnif işletmesi yalnız Uluborlu'ya değil, yalnız Isparta'ya değil Türkiye'ye önder olacak bir işletme. İlçemize hayırlı olsun."




Uluborlu Er Meydanı'nda düzenlenen festivale Isparta Valisi Memduh Oğuz'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramaza Çelebi, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Kaymakam Adem Çelik, Ankara Uluborlulular Derneği Başkanı Mustafa Hasçiçik, işadamları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.