Uluborlu'da Festival Coşkusu

Uluborlu'da Festival Coşkusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2018 13:43
Uluborlu'da Festival Coşkusu

Uluborlu’da kiraz üreticisi bu yıl talihsiz bir sezon geçirdi. Mevsim şartları nedeniyle kirazda hasar oluştu. Belediye Başkanı Ünverdi, konuyu gündeme getirdi ve yetkililerden yardım istedi. Hasatta hüzün yaşayan Uluborlulular, her şeye rağmen Geleneksel Kiraz Festivali’nde coşkuyu bırakmadı.

42.Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Saat 16:30’da Demokrasi Şehitleri Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan programa Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Uluborlu Kaymakamı Cem Gümrükçü, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, çevre ilçelerin Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve Uluborlu Halkı katıldı.

Çelenk koyma merasiminin ardından Isparta Mehteran-ı Şehri Gül mehter takımı eşliğinde tüm katılımcılar festival alanına yürüdüler.

Burada ilk olarak Isparta Mehteran-ı Şehri Gül mehter takımının konseri yer aldı. Hemen akabinde ise Süleyman Demirel Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri yer aldı. Protokol konuşmalarında ise ana gündem kirazın sorunları oldu. Açılış konuşması için kürsüye çıkan Başkan Ünverdi buruk bir festival geçirdiklerini söyleyerek kirazın sorunları hakkında konuştu. Bu yıl mahsulün çoğunun dalında kaldığına değinen Ünverdi geçtiğimiz yıllarda yaşanan afet olaylarındaki gibi üreticiye destekleme çıkarılması gerektiğine değindi.

Diğer konuşmacılarında ana gündem maddesi yine kiraz oldu. Başkan Ünverdi’den sonra İlçe Kaymakamı Cem Gümrükçü, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ve Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz konuşmalarını yaptılar. Tüm konuşmacılar aynı konuya değinerek kirazın sorunları hakkında konuştular.

Protokol konuşmalarının ardından en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül törenine geçildi. Kurulan değerlendirme komisyonunca yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen ve dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Yarışmada birinciliği Ergün Ceylan, ikinciliği Nedime Kıvrak, üçüncülüğü ise Fatime Türkmen kazandı.

Yarışmadan sonra gündüz programı sona erdi.

MİNE GEZ ve SEVCAN ORHAN KONSERİ
Cumartesi günü etkinlikleri saat 21:00’da festival alanında devam etti. İlk olarak İncesu Halk Oyunları Ekibi sahne aldı ve halk oyunları gösterilerini sergilediler. Hemen akabinde ise Mine Gez konseri başladı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan sanatçı izleyicilere keyifli bir konser verdi. Saatler 22:30’u gösterirken ise Sevcan Orhan birbirinden güzel türküleriyle dinleyicileri coşturdu. Keyifli konserin ardından havai fişek gösterileri yapıldı.

Uluborlu'da bugün de yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.



























HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.