Uluborlu'da Festival Coşkusu Sona Erdi

1976 yılından buyana aralıksız olarak devam eden ve her yıl artan bir coşkuyla kutlanan Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 36.sı coşkuyla gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2012 12:49
Uluborlu'da Festival Coşkusu Sona Erdi

Festival programı bu yıl her yıl olduğundan farklı idi.

Daha önceden 2 gün olarak kutlanan festival programımıza Cuma günü yapılan etkinlikler renk kattı. Cuma günü sabah saat 08:00’da Belediye Hizmet Binası önünden Kapı Dağına yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Akşam ise Cumhuriyet Meydanında halk oyunları gösterileri ve Rıza Doğanses konseri düzenlendi. Etkinliklerimizin 2. Günü olan Cumartesi saat 16:00’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasını müteakip protokol eşliğinde festival alanına geçildi.

İlk olarak Isparta Valisi Memduh Oğuz, S.D.Ü Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Keçiborlu Kaymakamı ve Uluborlu Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve protokol üyeleri halkımızı selamladılar. Ardından Isparta Mehteran-ı Gülistan konserine geçildi. Programın açılış konuşmasını Belediye İlçe Başkanımız Mehmet Ünverdi yaptı. Ardından Keçiborlu Kaymakamı ve Uluborlu Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz kürsüye çıktı. Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun halka hitap etti. Son olarak S.D.Ü Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Uluborlulu Hayırsever İşadamı Ahmet Nedim Karasoy konuşma yaptı.

Festival programı en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreni ile devam etti. En iyi kiraz yetiştiricisi birincisi Mustafa Çiftçi oldu. İlçe Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu folkler gösterileri izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Gündüz programı Çiğdem Gül Özdemir konseriyle sona erdi. Akşam programında Bahar Çınar, Yılmaz Morgül ve Mustafa Keser konserleri halk tarafından büyük coşkuyla izlendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.